Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20 000 i hittelön för försvunnen bronsstaty

Krigsänkan med sina barn stals från Häverödals tingshus. Nu utlyser ägarna en hittelön till den som hjälper dem att hitta statyn.

Annons

Sedan i höstas har statyn stått framför tingshuset i Häverödal . Men någon gång mellan den 29 januari och 14 februari har okända gärningsmän, sannolikt flera personer i ett större fordon, åkt upp till fastigheten och stulit den.

– När huset stod obebott stals ju stuprör, hängrännor och fönsterbleck i koppar härifrån. Men sedan vi flyttade hit har inget stulits. Förrän nu. Det är jättetråkigt, säger Michael Eklöf som bor i fastigheten.

Familjen Eklöf har planer på att öppna upp tingshuset med en utställning av konstnärinnan Annie Winberg i sommar.

– Vi vill öppna upp portarna och göra något kulturellt och kul, säger Michael Eklöf.

Familjen Eklöf hoppas att det inte är metalltjuvar som tagit statyn för att skära ner i bitar och sälja.

Via sin Facebooksida har Häverödals tingshus utlyst en hittelön på 20 000 konor för tips som hjälper familjen att återfinna krigsänkan.

– Vi är i första hand ute efter att få tillbaka vår staty, inte efter att sätta dit skurkarna, säger Michael Eklöf.

Stölden är polisanmäld men då tjuvarna inte lämnade några spår efter sig behöver polisen i Hallstavik få in tips för att komma vidare med utredningen.