Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

19:e hålet nu på rätt köl igen

Efter ett halvår på botten har den gamla skorven 19:e hålet lyfts, men ligger kvar vid gästhamnen i väntan på att flyttas från gästhamnen.

Två stadiga kranar lyfte 19:e hålet i onsdags kväll och nu flyter hon med hjälp av länspumpar.

– Jag fick rapporter om att båten användes som lekplats och blev en säkerhetsrisk, därför tog vi beslutet att lyfta henne, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M) och fortsätter:

– Vi måste också ha ordning och reda och det ska vara snyggt och rent i stan.

19:e hålet sjönk redan i januari och på olika sätt har kommunen sökt fartygets ägare. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Flera olika ägarbyten har gjort ägarbilden osäker.

Utan motor och utan av vara någon miljöfara har det därmed varit svårt för kommunen att agera och på eget initiativ flytta vraket.

Än ligger 19:e hålet kvar vid gästhamnen, men knappast så länge till.

– Med länspumpar flyter hon och vi letar efter en annan säker plats att lägga henne, medan arbetet att söka ägaren fortsätter, säger kommunens fastighetschef Peter Elenfalk.

Han räknar kallt med att det blir skattebetalarna som får stå för kostnaden för bärgningen.

– Bara lyftet kostar cirka 25 000 kronor.