Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

17.00: Piraterna-Dackarna

Seger. Det är vad som krävs för att Piraterna ska säkra en slutspelsplats i speedwayens elitserie. I dag körs den uppskjutna matchen mot Dackarna hemma på Dunteberget.

Annons

– En vinst vore guld, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson.

Det var i tisdags som Piraternas match mot Dackarna inte kunde köras på grund av det myckna regnandet över Motala. Nu blir det söndagsmatch och vid seger, som ger tre poäng, så är det klart att det blir slutspel.

Då kan Piraterna köra utan press i sista matchen borta mot Hammarby i Stockholm på tisdag kväll.

Piraterna har tolv poäng att gå på för bonuspoängen, men bara den räcker troligen inte för att bli slutspelsklar.

– Vi vill vinna. Det blir att gå in med fullt hjärta och med satsning i varje läge, säger Stefan Andersson.

Dackarna har en fördel av att kunna köra riders replacement för Jurica Pavlic, vilket betyder ett extraheat var för stjärnorna Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren, Hans Andersen och Rune Holta.

– Men våra unga killar kan slå vem som helst. Det ska bli spännande, säger Stefan Andersson.

Så kör lagen, Piraterna: 1. Greg Hancock, 2. Linus Sundström, 3. Jonas Davidsson, 4. Maciej Janowski, 5. Przemyslaw Pawlicki, 6. Daniel Davidsson, 7. Piotr Pawlicki. Dackarna: 1. Andreas Jonsson, 2. Jurica Pavlic (riders replacement), 3. Fredrik Lindgren, 4. Hans Andersen, 5. Rune Holta, 6. Daniel King, 7. Anders Mellgren.