Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14 barnskötare kan bli av med jobbet

Antalet barn inom förskolan i norra delen av kommunen sjunker kraftigt. Det fattas 60 barn och nu kommer fler än 14 anställda att sägas upp. Oron är stor bland personalen.

Minskningen av barn i förskolan har pågått en längre tid men nu är tendensen jättetydligt, enligt verksamhetschefen för förskolan, Susanne Karlsdotter.

– Det saknas 60 barn, säger Susanne Karlsdotter som pekar på att nu måste kommunen anpassa personalstyrkan efter den rådande situationen för att klara budget. 14 årsarbetare kommer att få sluta.

Under torsdagskvällen hålls ett informationsmöte för personalen och längre fram förhandlingar med de fackliga organisationerna. Enligt Susanne Karlsdotter ser minskar barnkullarna i förskolan i hela kommunen, men den största minskningen syns i norra delen av kommunen.

Exakt vad som ligger bakom minskningen av barn vet man inte, men att nedskärningarna vid bruket de senaste åren kan vara en förklaring.

– Vi vet att ett par familjer har flyttat, säger Kristin Haeger, förskolechef i Västra förskoleområdet där Hallstavik ingår.

– Vi har precis börjat titta på hur vi ska genomföra förändringarna och vi ska ha diskussioner med pedagogerna, säger Susanne Karlsdotter, som inte kan ange någon tidpunkt för när nedskärningarna ska vara genomförda.