Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-årige Zacke redo att möta landets bästa

Under söndagen samlas många av landets fotbollstalanger födda 1999 i Halmstad för ett elitläger fram till på torsdag. Samtliga distrikt deltar och en av de uttagna i Uppland är Lohäradspelaren Zacke Laprasit.– Jag hoppas göra ett bra intryck, säger 14-åringen.

Sedan 1956 har Svenska Fotbollförbundet arrangerat ett elitläger för talangfulla pojkspelare.

Årets läger är ett första steg mot det P99-landslag som ska formas till hösten.

– Självklart hoppas jag att jag når ända dit, men det känns inte så logiskt. Det är med många bra spelare från storklubbarna, säger Zacke Laprasit som är enda spelaren från Norrtälje kommun som är uttagen till elitlägret.

Zacke spelar i Lohärads talangfulla P99-lag som är ett av de fyra bästa lagen i Uppland. Och att Zacke är uttagen glädjer självklart tränaren Linus Temrin.

– Det är kul att lilla Lohärad har en spelare med, annars är det mest Uppsalaspelare, säger han.

I Lohärad spelar Zacke mittback men i Upplands distriktslag har han spelat ytter- och innermittfältare.

– Säsongen har hittills gått över förväntan, vi har släppt in få mål när jag spelat mittback och jag känner att utvecklats väldigt mycket under träningarna och matcherna, särskilt med Upplands distriktslag, säger Zacke.

14-åringen fick sin fotbollsfostran i Rö men har spelat de fem senaste säsonger i Lohärad. Till hösten börjar han nionde klass på Engelbrektsskolan i Stockholm där han läser en fotbollsinriktning.

– Målet är att så småningom kunna leva på fotbollen. Elitlägret är ett bra steg på vägen och jag hoppas att jag lär mig väldigt mycket.

– Många storklubbar är där och tittar, jag vill komma till en större klubb än Lohärad.

Fotnot: Elitlägret i Halmstad pågår från 29 juni-4juli