Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14-årige Tullberg uttagen till VM

Han är ett av Sveriges absolut största löften i sporting. Och nu har Marcus Tullberg, 14, blivit uttagen till VM i engelsk sporting som avgörs i Storbritannien i sommar. – Det ska bli väldigt kul, säger Rialasonen.

Annons
Marcus Tullberg åker till Churchill, Storbritannien, i sommar för VM i engelsk sporting.

Sporting är en disciplin inom lerduveskytte som påminner om jaktskytte med skjutstationer i naturen. I fitasc sporting skjuter man singlar och dubleer, i engelsk sporting enbart dubleer.

Marcus Tullberg, Roslagens Jaktskytteklubb, har varit väldigt framgångsrik i båda disciplinerna. Bland Sveriges juniorer (upp till 20 år) är han rankad trea i fitasc och tvåa i engelsk. Ett kvitto på framgångarna kom i veckan.

Då blev Tullberg

, som en av fyra svenskar, uttagen av förbundet till sommarens VM i engelsk sporting i Churchill, Storbritannien.

– Det blir Marcus första tävling med landslaget och hans första tävling i Storbritannien. Han har gjort tre EM och även ett VM i fitasc, men detta blir hans första VM i engelsk sporting, säger pappa Sven-Olov som också är en duktig skytt.

Marcus kommer att tävla i colt-klassen med motståndare upp till 16 år och nu börjar förberedelserna inför karriärens största uppgift.

– Han är i jäkligt bra form just nu så VM kommer bli spännande. Fram till dess blir det att skjuta många tävlingar och få ännu mer träning på det sättet. I april är det bland annat landslagstest i Gyttorp och Mälarcupen som väntar, säger Sven-Olov.

VM avgörs 20-26 juni.

Annons