Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-årige Tullberg uttagen till VM

Han är ett av Sveriges absolut största löften i sporting. Och nu har Marcus Tullberg, 14, blivit uttagen till VM i engelsk sporting som avgörs i Storbritannien i sommar. – Det ska bli väldigt kul, säger Rialasonen.

Sporting är en disciplin inom lerduveskytte som påminner om jaktskytte med skjutstationer i naturen. I fitasc sporting skjuter man singlar och dubleer, i engelsk sporting enbart dubleer.

Marcus Tullberg, Roslagens Jaktskytteklubb, har varit väldigt framgångsrik i båda disciplinerna. Bland Sveriges juniorer (upp till 20 år) är han rankad trea i fitasc och tvåa i engelsk. Ett kvitto på framgångarna kom i veckan.

Då blev Tullberg

, som en av fyra svenskar, uttagen av förbundet till sommarens VM i engelsk sporting i Churchill, Storbritannien.

– Det blir Marcus första tävling med landslaget och hans första tävling i Storbritannien. Han har gjort tre EM och även ett VM i fitasc, men detta blir hans första VM i engelsk sporting, säger pappa Sven-Olov som också är en duktig skytt.

Marcus kommer att tävla i colt-klassen med motståndare upp till 16 år och nu börjar förberedelserna inför karriärens största uppgift.

– Han är i jäkligt bra form just nu så VM kommer bli spännande. Fram till dess blir det att skjuta många tävlingar och få ännu mer träning på det sättet. I april är det bland annat landslagstest i Gyttorp och Mälarcupen som väntar, säger Sven-Olov.

VM avgörs 20-26 juni.