Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

12-årige Tullberg vann finalen av Mälarcupen

Roslagsskytten omutlig under särskyttet.

Helgens sportingfinal i Mälarcupen avgjordes vid Ekebybodas skyttecenter utanför Uppsala. Och det blev en roslagsvinst vid tävlingarna.

12-årige Marcus Tullberg, nyuppflyttad till B-klassen, pangade helt respektlös hem klassvinsten. Men det krävdes särskytte innan segern var klar. Ett särskytte där den unge roslagsskytten träffade alla åtta duvorna medan motståndaren bommade tre.

– Klart man blir stolt. säger pappa Sven-Olov. Marcus har ju bara tävlat i drygt två år och står redan nu på gränsen att bli uppklassad till högsta klassen, A.

Vad väntar framöver?– Vi ska ner till Grästorp i helgen och skjuta en tävling i Fitasc sporting. Det blir ett bra genrep inför EM på Cypern i slutet av månaden.

För närvarande är Marcus Tullberg, som tävlar för Roslagens Jaktskytteklubb, rankad som femma i landet i juniorklassen. Tar han sig fram bland de tre främsta går han automatiskt in i landslaget.

– Går det hyfsat far vi eventuellt och skjuter VM i Portugal i augusti, säger pappa Sven Olov.

Totalbäst i Mälarcupens final blev landslagsskytten Tobias Söderlund, Nordanlund, med 91 träffar.

En bra insats svarade även Roslagens Therese Karlsson som efter en motig start på säsongen bärgade en tredjeplats i B-klassen.