Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12-årige Tullberg vann finalen av Mälarcupen

Roslagsskytten omutlig under särskyttet.

Annons
12-årige Marcus Tullberg.

Helgens sportingfinal i Mälarcupen avgjordes vid Ekebybodas skyttecenter utanför Uppsala. Och det blev en roslagsvinst vid tävlingarna.

12-årige Marcus Tullberg, nyuppflyttad till B-klassen, pangade helt respektlös hem klassvinsten. Men det krävdes särskytte innan segern var klar. Ett särskytte där den unge roslagsskytten träffade alla åtta duvorna medan motståndaren bommade tre.

– Klart man blir stolt. säger pappa Sven-Olov. Marcus har ju bara tävlat i drygt två år och står redan nu på gränsen att bli uppklassad till högsta klassen, A.

Vad väntar framöver?– Vi ska ner till Grästorp i helgen och skjuta en tävling i Fitasc sporting. Det blir ett bra genrep inför EM på Cypern i slutet av månaden.

För närvarande är Marcus Tullberg, som tävlar för Roslagens Jaktskytteklubb, rankad som femma i landet i juniorklassen. Tar han sig fram bland de tre främsta går han automatiskt in i landslaget.

– Går det hyfsat far vi eventuellt och skjuter VM i Portugal i augusti, säger pappa Sven Olov.

Totalbäst i Mälarcupens final blev landslagsskytten Tobias Söderlund, Nordanlund, med 91 träffar.

En bra insats svarade även Roslagens Therese Karlsson som efter en motig start på säsongen bärgade en tredjeplats i B-klassen.

Annons