Annons

Annons

Annons

Svanberga

Trångt i Svanberga skola – kaos vid gympa och lunch

Hösten 2021 var utbyggnaden av Svanberga skola högst upp på prioriteringslistan hos barn- och skolnämnden. Än har inget hänt och eleverna får nu inte plats i skolans omklädningsrum.

– Man önskar såklart att det här hade varit klart för länge sedan, det känns som det är långt fram i tiden till utbyggnaden står färdig här, säger Katarina Björk, rektor på skolan.

Omkring 2012 stod det nya högstadiet, utbyggnaden i gult, färdigt efter att man upptäckte mögelskador i det gamla. Intill står det två baracker staplade på varandra där några klasser i mellanstadiet går. Långt bort från resten av mellanstadiet.

Bild: Lina Sköld

Annons

Kommunala Svanberga skola är en populär skola med 465 elever från förskoleklass till nian. På senare år har baracker tagit plats på skolgården för att möta upp det stigande elevantalet. Något som skulle vara en tillfällig lösning i väntan på att den nya utbyggnaden med flera klassrum, tillagningskök och matsal stod klar. Men nu ser det ut som att barackerna är här för att stanna några år till.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan