Annons

Annons

Annons

krönikaNorrtälje

Carl Juborg
20 viktiga skäl - därför ska du läsa NT i sommar

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

NT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Carl Juborg.

Bild: Måna J Roos.

Annons

Läs mer här: Vill du läsa Norrtelje Tidning, DN och Expressen i sommar samtidigt? Klicka här för att komma till erbjudandet.

Under ett år springer jag in i många av er läsare. På ICA i Rimbo, i kön vid Vickningen eller i entrén till Norrtälje badhus. All form av åsikter eller idéer som kommer upp kring Norrtelje Tidning är extremt uppskattade.

Från vårt perspektiv spelar det sällan roll om det är ris eller ros, varenda ord från er väger tungt. Sen kan vi alltid tycka olika. Sån är verkligheten och det kan i många fall var rejält uppfriskande.

Annons

Det är samtalen med Er från mitt håll - eller någon annan av NT;s medarbetare som ger oss ett fundament att stå på i vår rätt intensiva nyhetsvardag.

Annons

Tack vare era ord och er feedback kan vi dagligen stå för ett innehåll du kan identifiera dig med.

Norrtelje Tidning vill gärna veta vad som är snackisen eller samtalsämnet i just ditt kvarter och det går att kontakta oss via sociala medier, en påringning eller skicka e-post.

NT-läsaren Osvald Öberg. En duktig berättare.

I samband med Marknadsafton i Norrtälje här under maj månad träffade jag på NT-prenumeranterna Anita Öberg och Osvald Öberg utanför Rådhuset.

Jag slog mig ner tillsammans med Osvald.

I vänster näve greppade han en Norrtelje Tidning.

Under samtalet höll han upp exemplaret framför mig parallellt med en utläggning om den rekordgädda han fick upp ur Väddö kanal än gång i tiden.

Det blev givetvis en artikel i kommunens viktigaste tidning redan då, NT.

Osvald har läst NT i långt över 50 år och det är klart att den här fångsten var en lokal snackis på den tiden.

Idag är det så att säga nya medietider där fler och fler väljer att ta del av medier digitalt, e-tidning eller i en app och en snackis, ett samtalsämne, hamnar rätt ofta först i det digitala flödet innan det paketeras i tidningen.

Varje läsare, oavsett hur hen konsumerar tidningen, är lika viktig för Norrtelje Tidning och Osvalds engagemang kring oss som kommunens största nyhetskälla värmer i det mycket stora NT-hjärtat som jag har.

***

Norrtelje Tidning ska fortsätta sitt arbete med att vara en bro från den plats där du verkar eller bor - hela vägen bort till de som tagit ett visst beslut - och som påverkar just ditt liv.

Annons

Att NT nyligen klev över gränsen till att bli 5000 helt digitala prenumeranter är ett tecken på att vi idag är riktigt vassa på att nå ut tack vare de digitala publiceringskanalerna. Det är också en ny tydlig signal att det fina, starka lagarbetet som finns, oftast med utgångspunkt från redaktionen på Stora brogatan, bär frukt.

Annons

Totalt når vi 53 000 varje dag enligt Kantar-Sifos senaste mätning, där är både papperstidning och digitala alternativ inräknade.
***

NT livesänder från många matcher och evenemang varje sommar.

Bild: Tobias Stahl

En mer generell spaning är att användarbeteendet hos medborgarna ute i landet också än mer förknippat med en vardag där digital mediekonsumtion tagit över.

I en stor analys från företaget Nordicom och 2022 års upplaga av Mediebarometern där 6600 slumpvis utvalda invånare i åldrarna 9-85 år fått svara på sina medievanor är det några saker som sticker ut:
* Ljud och rörlig bild når fler än tryckta medier.
* Digitala tidningar har större räckvidd än tryckta tidningar.
* Sveriges Radio och SVT når flest men lokaltidningar (morgontidningar) når fler än både andra radiokanaler, TV4 samt kvälls- & gratistidningar.

Den sista punkten där - är viktig - människor värderar papperstidningen högt.

Jag har tidigare svarat på frågor på debattplats om tidningsomläggning och varför vi gör förändringar i vissa distributionsområden, det är en effekt av den nya verkligheten för medier men också generell utveckling kopplat till exempelvis pappers- och priser för utdelning. Sen är det klart att omvärldsläget och ansträngd ekonomi, läs lågkonjunktur också spelar in. Lokaltidningar behöver vara mer aktiva, kvicka i tanken och följa branschkopplade förändringar - samtidigt som vi inte kan påverka all utveckling själva.

Annons

Annons

***

Missa inte NT:s studentbevakning.

Bild: Tobias Ahlén

NT arbetar hårt för haka på trender som anges ovan men också att nå ut till helt nya målgrupper och vara kvicka i tanken när det gäller att tänka nytt och innovativt. En satsning som inleddes redan 2020 var att komma närmare lokalidrotten och ungdomssport. Satsningen på att bevaka, livesända och göra nedslag i samband med stora evenemang såsom turneringar eller motionslopp är något som uppskattats. Vi behöver komma nära människorna ute i kommunen, se er i ögonen och lyssna, varje dag.

Jag har listat några skäl till varför ni bör haka på Norrtelje Tidning i sommar och under det fortsatta året.

+ NT är den enda nyhetskällan som står för dygnet runt-bevakning av de senaste nyheterna - till ett förmånligt pris.

+ Alla evenemang för dig som sommargäst i kommunen: varje torsdag hittar ni alla veckans evenemang i NT:s e- och papperstidning.

+ Studenten: Vi bevakar studentveckan från alla kommunens skolor och livesänder från flera av dem

+ Custom Bike Show och American Car Show: Dubbla folkfester där NT bidrar med närvaro och tv.

+ Bevakning från folkfesten Elmstanatta: Tusentals människor kommer till Älmsta den 28 juli, här kommer NT vara på plats. Men även evenemang som + Herrängs loppisrunda, Postrodden samt Rimbodagen i augusti.

+ Roslagsmarschen; Den 9 september är Norrtelje Tidning med och arrangerar den populära vandringen som sker varje år någonstans i Roslagen.

Annons

Elmstanatta, en roslagsklassiker som NT bevakar.

Bild: Norrtelje Tidning

Annons

Sist av allt vill jag puffa för två mycket heta tv-sändningar de närmaste dagarna.

I helgen är det nämligen dags för en riktig idrottsfest i Norrtelje Tidnings publiceringskanaler.

+ Vi livesänder från Norrtälje stadslopp vid lunchtid och från söndagens tävlingsdag kommer vi även ge er läsare ett matigt bildextra från Papricaloppet där barnen också tävlar.

+ Sportens Christopher Grönlund kommer att springa loppet som NT:s utsända och det blir liverapporter från banan i NT:s livesändning.

+ Under fredagen väntar ett klassiskt Roslagsderby mellan Ferro och Söderbykarl. Norrtelje Tidnings sportredaktion livesänder självklart matchen med start klockan 19.00.

I sommar kommer vi dessutom att bevaka:

+ Nationaldagscupen på Vårlyckan i Roslagsbro den 6 juni.

+ Upplandscupen i mountainbike den 13 juni i Häverödal.

+ Rimbocupen 16-18 juni.

+ Flygfyren sommarcup den 28-30 juli.

+ Bilder från Jättelångt i den 17 juni.

+ Rospiggarnas sommarmatcher och öde i Bauhausligan

NT livesänder från Flygfyren sommarcup i sommar.

Bild: Wilhelm Edlund

Vill du ta del av NT:s tv-sändningar eller läsa nyheter på sajten eller i nyhetsappen i sommar? klicka er då in på Norrteljetidning.se, tryck på Kundservice sen menyvalet "Bli kund". Där hittar du garanterat något alternativ som passar dig.

Häng med Norrtelje Tidning i sommar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan