Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Stöd till funktionsrättsföreningar ökas kraftigt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Norrtälje är en kommun som bär ansvar för att vara ett inkluderande samhälle där alla invånare, oavsett fysiska eller psykiska utmaningar, känner sig sedda, hörda och stödda, skriver styret

Bild: Läsarbild

Annons

Norrtälje är en kommun som bär ansvar för att vara ett inkluderande samhälle där alla invånare, oavsett fysiska eller psykiska utmaningar, känner sig sedda, hörda och stödda. En av hörnstenarna i vår demokrati är att varje individ ska kunna leva fritt och självbestämmande, oavsett funktionsnedsättning. Det är därför med stor glädje vi vill informera om nästan fördubblat verksamhetsstöd till våra lokala funktionsrättsföreningar. På kultur- och fritidsnämndens sammanträde i Roslagsbro den 25 maj beviljade vi verksamhetsbidrag till samtliga elva bidragsberättigade föreningar som hade sökt medel för 2023.

Annons

Annons

Inkludering och empati gentemot personer med funktionsnedsättningar är inte bara en fråga om rättvisa, utan det handlar också om att förstå att alla människor bidrar till samhället på sitt unika sätt. Varje människa har rätt att känna sig värderad och att ha tillgång till samma möjligheter som alla andra. Så dessa medel är inte bara ett välkommet tillskott till dessa föreningars budgetar, det är också en stark signal om att Norrtälje kommun står upp för funktionsrätten och arbetar aktivt för att stärka våra medborgares livskvalitet.

Det är viktigt att påpeka att dessa anslag inte bara är pengar på ett konto. De är en investering i några av våra mest utsattas medborgares välmående. De bidrar till att dessa föreningar kan fortsätta sitt arbete med att erbjuda meningsfulla fritidsaktiviteter för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning. Det finns ingen tvekan om att dessa pengar kommer att göra en verklig skillnad.

Funktionsrättsföreningarna blir idag subventionerade med samlingslokaler på ROS för 250 000:-. Tidigare delades det ut en pott på 100 000:- för verksamhetsstöd till föreningarna, vilket i år istället har ökat till 182 000:-. Det råder konsensus bland partierna i nämnden om detta initiativ från styret.

Nicklas Salmin (L), Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Annons

Dennis Ekström (SD), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Eva Roxell (M), ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Bengt Carlström (KD), ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan