Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Stäng av Baldersgatan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det omöjliga har blivit möjligt. Det som Norrtäljes trafikingenjörer i åratal sade var otänkbart har blivit fullt möjligt. Tillfälligt har trafiken omdirigerats från backen uppför Baldersgatan till Estunavägen där den i en rondell fördelas till Västra vägen och till Vätövägen

Bild: Läsarbild

Annons

Det omöjliga har blivit möjligt. Det som Norrtäljes trafikingenjörer i åratal sade var otänkbart har blivit fullt möjligt. Tillfälligt har trafiken omdirigerats från backen uppför Baldersgatan till Estunavägen där den i en rondell fördelas till Västra vägen och till Vätövägen. Det har blivit färre stillastående bilköer och hela trafiksituationen i Norrtälje stad har fungerat bättre.

Annons

Galet skitsnack säger kanske du? Stoppet har varit irriterande. Det är jobbigt att behöva köra 600 extra meter. Företagen tycker att de förlorar flera minuter i arbetstid. Ok, de förlorar en del pengar. Är det skälet till att vi ska gå tillbaka till en sämre trafiksituation och en skitigare miljö?

Annons

Början av Baldersgatan är dessutom en av Norrtäljes skitigaste och ohälsosammaste gator. Tillfälligt har gångtrafikanterna och de boende under några dagar sluppit dieselfordon som på högvarv gasat uppför backen. Vi har bevisat att det fungerar att omdirigera trafiken till Estunavägen. Vi har visat att det går att minska risken för hjärtkärlsjukdomar och lungcancer hos de som kommer att bo i det nya huset som byggs nu och för de som redan bor några meter från smutsen på gatan. Låt trafiken flyta effektivt och miljövänligt i hela Norrtälje.

Vi har bevisat för trafikingenjörerna att det de anser är omöjligt är möjligt. Vad väntar stadens politiker på? Vilka intressen vill de skydda? Stäng av Baldersgatan nu och för all framtid.!

Håkan Lundblom

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan