Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Fullständigt vansinne att göra ”Eid al-fitr” till röd dag

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Religion är bara förbud, tvång, förtryck och fullständigt onödiga regler som stiftades i en gammal värld för länge, länge sedan, skriven insändarskribenten.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Ledaren menar att ”Eid al-fitr” skall bli röd dag av rättviseskäl! Man baxnar!

Vi har ju redan idag för mycket vidskeplighet i samhället. Religion är bara förbud, tvång, förtryck och fullständigt onödiga regler som stiftades i en gammal värld för länge, länge sedan. Dessa regler har mycket liten relevans idag.

Annons

Annons

Jag blev själv tvingad att läsa morgonbön i första klass 1960 stående vid skolbänken. Aldrig, aldrig mer att någon skall tvingas till detta! Och nu pratar jag om kristendomen.

Islam och koranen vill styra allt och hela ditt liv i detalj! Det är faktiskt förfärligt att en fritt tänkande människa kan stödja detta.

Vi har idag för många religiösa röda dagar! De borde kraftigt minskas och ersättas med vettigare saker att manifestera.

Var och en får tro på vad den vill! Men staten och samhället skall inte stödja någon vidskepelse. Mer frihet för individen skall alltid eftersträvas.

Att göra ”Eid al-fitr” till röd dag är fullständigt vansinne!

Tommy Berglund, Riala

Svar direkt:

"I den bästa av världar skulle vi egentligen slopa alla röda dagar förutom typ nationaldagen och nyår och ge alla extra semester- eller lovdagar som man kan ta ut när man vill. Men detta skulle troligen bli svårt för exempelvis skolorna att hantera rent praktiskt." skrev jag i min ledartext.

Så länge vi av praktiska skäl har röda dagar kopplade till religion så är det mer rättvist att de kan spridas ut på flera religioner istället för att ge kristendomen monopol.

Elias Rosell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan