Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Bedriv politik med argument, inte med juridik

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det finns en oroande tendens i västvärlden att politiska avgöranden allt oftare sker i domstol.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Jag är inte sosse. Jag gillar heller inte sossarnas A-lotteriet som säljs med tveksamma metoder.

Men jag är djupt bekymrad över att Högern nu vill förbjuda politiska partier att anordna lotterier. Uppenbarligen är det bara till för att klämma åt sossarna, vilket SD öppet medger.

Det finns en oroande tendens i västvärlden att politiska avgöranden allt oftare sker i domstol. Vad är nästa steg i Sverige? Invandringsfrågan är neutraliserad, eftersom SD till stor del redan har lyckats i och med Tidö-avtalet. Kriminalitet är inte heller någon SD-fråga längre, eftersom partiet är med och administrerar regeringens politik.

Annons

Annons

Det verkar som om kulturen blir nästa stridsfråga. Politiken ska kunna lägga sig i all konst som på något sätt får samhällsstöd. Hur länge kommer det att dröja tills att SD kräver att viss litteratur ska förbjudas i skolor och i bibliotek. När kommer de första bokbålen?

Tragiskt att regeringen går med på SD:s extrema krav. En sak förundras jag extra över. Liberalerna borde väl vara ett frihetsparti och kämpa för det öppna samhället och inte sitta i SD:s knä. Tur att Liberalerna har bytt namn. Annars skulle man kunna tro att FP betydde Förbudspartiet. Själv känner jag mig mer liberal än Liberal.

Bo Blideman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan