AnnonsDina Försäkringar Mitt

Därför delar Dina Försäkringar ut gratis armpuffar till barn i Norrtälje

Sommaren i Sverige är förknippad med sol och bad, men vatten kan även innebära livsfara för stora och små.

– Vi vill påminna föräldrar om farorna med vatten inför badsäsongen, men samtidigt uppmuntra till bad och lek, säger Linda Näslund, affärsområdeschef marknad på Dina Försäkringar Mitt.

De nalkas vår och sommar i Sverige, vilket betyder att många barn vill bada och därtill även bör lära sig simma. Dina Försäkringar informerar därför om vattensäkerhet i sommar och bjuder på armpuffar till de allra minsta.

Sommaren i Sverige är förknippad med sol och bad, men vatten kan innebära livsfara – både för stora och små. Dina Försäkringar informerar därför om vattensäkerhet i sommar och bjuder på armpuffar till de allra minsta.

Enligt Svenska Livräddningssällskapet omkom fem barn till följd av drunkning under förra året.

– Det är siffror som kan verka låga, men att ett barn omkommer till följd av drunkning är ett barn för mycket. Vi vill därför bidra till att öka säkerheten i och omkring vatten genom att informera om vattensäkerhet, säger Linda Näslund, affärsområdeschef marknad på Dina Försäkringar Mitt.

Här kan du läsa mer om Dina Försäkringars historia - över 250 års erfarenhet och kunskap om försäkringsskydd

Linda Näslund, affärsområdeschef marknad på Dina Försäkringar Mitt.

Dina Försäkringar har över 250 års erfarenhet och kunskap om försäkringsskydd. De försäkrar allt från hem, bilar, familjer, hundar och lantbruk till företag. Men deras engagemang för samhället sträcker sig längre än så.

– Vi vill vara med och bidra till ett tryggare samhälle. För ett tag sedan delade vi ut gratis reflexer och nu har vi valt att informera om vattensäkerhet inför sommaren, säger hon och berättar att de dessutom bjuder på armpuffar från Aquarapid till de allra minsta under maj och juni.

För att ta del av erbjudandet och beställa hem dina armpuffar uppmanas du att ringa till Dina Försäkringar – deras ordinarie telefonöppettider är helgfri vardag 08:00-17:00.

Ring in till Dina Försäkringar så får du dina gratis armpuffar från Aquarapid – klicka här

Dina Försäkringar vill påminna föräldrar om farorna med vatten inför badsäsongen, men vill samtidigt uppmuntra till bad och lek. Det är viktigt att barn vänjer sig vid vatten i tidig ålder eftersom det ger en ökad trygghet och är ett första steg till att barnen lär sig simma.

Det finns en myt kring vattensäkerhet som Linda Näslund vill lyfta fram lite extra. Det är många som tror att man skriker och viftar med armarna när man håller på att drunkna. Det stämmer inte. Både barn och vuxna drunknar ofta snabbt och tyst.

– Vuxnas uppsikt är livsviktigt för våra barns säkerhet och trygghet. Lägg undan boken, mobilen eller surfplattan. Håll dig inom en armlängds avstånd från ditt badande barn. Lämna aldrig små barn, eller någon som inte kan simma ensamma i vatten, eller under uppsikt av ett annat barn, säger hon.

Nära, lokala och engagerade – läs mer om Dina Försäkringars trygga och pålitliga hemförsäkring här

Inbäddat innehåll

Det är även viktigt att inte förlita sig på olika flytanordningar för barn. Din uppmärksamhet är det bästa skydd som du kan ge ditt barn. Armpuffarna som Dina Försäkringar delar ut till barnfamiljer i Norrtälje, med omnejd, är till exempel inte en säkerhetsprodukt. Enligt Linda Näslund delar de ut armpuffarna för att uppmuntra fler föräldrar till bad och lek tillsammans med sina barn.

– Det är viktigt att barn vänjer sig vid vatten i tidig ålder. Det ger en ökad trygghet, men det är även ett första steg till att barnen lär sig att simma. Hör av dig till oss, så skickar vi ett par armpuffar till dig, säger hon.

Klicka här för mer information om hur du beställer dina gratis armpuffar från Aquarapid

Dina Försäkringar vill bidra till att öka säkerheten i och omkring vatten genom att informera om vattensäkerhet.

Fakta

Fakta – Om Dina Försäkringar och armpuffarna

Dina Försäkringar Mitt informerar om vattensäkerhet och delar ut gratis armpuffar (värde 199 kronor) till de allra minsta under maj och juni. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Läs mer om erbjudandet här.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Norrtelje Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan