Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Därför reserverade sig MP mot att fria Samstorps

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Under mina år i bygg- och miljönämnden var det få frågor som väckte sådana diskussioner internt som hanteringen av Samstorps gård. Tillsammans med Ola Nordstrand (v) var vi två de enda som konsekvent reserverade oss mot att hellre fria än fälla i de många ärenden som bar fastighetens signatur, skriver representant från MP.

Bild: Lina Sköld

Annons

Under mina år i bygg- och miljönämnden var det få frågor som väckte sådana diskussioner internt som hanteringen av Samstorps gård. Tillsammans med Ola Nordstrand (v) var vi två de enda som konsekvent reserverade oss mot att hellre fria än fälla i de många ärenden som bar fastighetens signatur. Det handlade om allt mellan återkommande olovliga byggnationer, illegal hantering av schaktmassor till en uppenbar nonchalans mot alla de regler som resten av kommunens invånare måste rätta sig efter.

Annons

Annons

Min enkla förklaring till min och Miljöpartiets linje handlade inte bara om att ta hänsyn till miljön, utan om likbehandlingsprincipen. Kommunens invånare ska veta att man behandlas lika av kommunens förvaltning och beslutsfattare, oavsett om man är entreprenör eller inte, man eller kvinna, har inhemsk eller utländsk härkomst. Att denna princip tyvärr inte alltid upprätthålls är ett faktum som jag blivit varse mer än en gång under min tid som politiker.

Jag har en stor respekt för de som vill säkerställa att våra viktiga företag får goda förutsättningar att bedriva sin verksamhet, inte minst när den kan vara till gagn för många. Det får dock aldrig ske på bekostnad av sunt förnuft och en demokratisk principfasthet. När det dessutom sker på allas vår livsmiljös bekostnad är det vår skyldighet att dra i nödbromsen.

Gabriel Liljenström, F.d. ledamot i bygg- och miljönämnden och gruppledare för MP Norrtälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan