Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Personalen på Café Rekommenderas: Vi finns och vi behövs!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är sorgligt att denna borgerligt styrda kommun inte följer sin policy och stödjer det lokala näringslivet och istället omfamnar de möjligheter som finns genom att samverka, skriver personalen på Café Rekommenderas

Bild: Bild: Christina Gunnarsson

Annons

Vi vill komplettera den artikel som var införd i tidningen 13 april. Det vi önskar framgår är att Norrtälje kommun sedan 2018 har en Policy för arbetsintegrerade sociala företag, där det förutom en massa stora fina ord står konkret under paragraf 4: Norrtälje kommun ska genom långsiktighet, kontinuitet och systematisk uppföljning verka för:

Annons

Annons

• Att sprida information om arbetsintegrerade sociala företag till näringslivet, civilsamhället och offentlig sektor.

• Att arbetsintegrerade företag ska ges möjlighet att skapa fler arbetstillfällen.

• Att utveckla samarbetet med arbetsintegrerade sociala företag och andra aktörer.

• Att möjliggöra för arbetsintegrerade sociala företag att bli utförare av välfärdstjänster.

• Att använda kommunens upphandlingspolicy för att stimulera den sociala ekonomin.

Det vi önskar är helt enkelt att kommunen följer sin policy och samarbetar med det lokala näringslivet som just driver den här typen av verksamheter, så att vi tillsammans med kommun, arbetsförmedling och andra aktörer kan tillgodose alla de behov som finns och behövs för att så många människor som möjligt ska kunna få chansen att komma tillbaka ut på arbetsmarknaden och få bli självförsörjande igen.

Vi har byggt upp ett bra samarbete med olika aktörer som borde gå hand i hand med kommunens policy och vi känner att vi har gjort skillnad för många och behövs.

Vi känner oss väldigt ledsna och besvikna över att det faktum att kommunens ståndpunkt kommer bidra till att det blir minst 5 stycken till som blir arbetslösa igen.

Det är sorgligt att denna borgerligt styrda kommun inte följer sin policy och stödjer det lokala näringslivet och istället omfamnar de möjligheter som finns genom att samverka.

Annons

Istället bygger kommunen ut sin egen verksamhet och konkurrerar med lokala initiativ som finns.

Annons

Vi känner oss exkluderade istället för inkluderade som det borde vara.

Det är ett ställningstagande som går helt emot deras egen policy för ASF (Arbetsintegrerade sociala företag)s verksamheter.

Med vänliga hälsningar

Personalen på Café Rekommenderas

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan