Annons

Annons

Annons

Fotbollssäsongen 2023 i Roslagen

Missa inte: NT sänder dubbla derbyn i Upplandscupen

Roslagsbro mot Rådmansö på förmiddagen – och Riala mot Lohärad på eftermiddagen.

Det är vad NT bjuder på under söndagen.

– Upplandscupen innebär alltid heta drabbningar, säger sportens Christopher Grönlund.

Riala och Rådmansö är två av lagen som lirar i helgens TV-sända drabbningar.

Bild: Christopher Grönlund

Annons

Det börjar dra ihop sig i Upplandscupen, åtminstone för lagen som ännu inte tagit någon seger. Roslagsbros damlag har redan hunnit spela tre av sex matcher och har bara tagit en poäng, samtidigt som söndagens motståndare, Rådmansö, har sex poäng efter två matcher.

Matematiken säger alltså att Roslagsbro IF måste vinna mot Rådmansö för att ha chans på förstaplatsen i gruppen. För Rådmansö ser det desto ljusare ut, inte bara eftersom laget vunnit två raka matcher utan också för att målskillnaden 11–1 skvallrar om bra spel. Ettan och tvåan från varje grupp går vidare. Sändningen startar 11.05.

– Upplandscupen innebär alltid heta drabbningar, tack vare den geografiska indelningen, och en chans för Roslagsklubbarna att faktiskt ta en titel. Därför känns det riktigt skoj att återigen kunna bjuda vår publik på ett par derbyn som uppladdning inför seriestarten, säger sportens Christopher Grönlund.

Annons

Annons

På eftermiddagen är det herrarnas tur. Klockan 16.15 sparkar Riala GoIF och Lohärads IF igång sitt nyckelmöte. Riala ligger på fjärde plats av sex lag, med Lohärad precis bakom sig som femma.

Konkurrensen på herrsidan är tuff. Endast gruppettan och fyra av de tolv grupptvåorna tar sig vidare till kvartsfinal. Både Riala och Lohärad är alltså i desperat behov av en seger för att haka på i toppen.

Fakta

Här är söndagens matcher

11.15: Roslagsbro IF–Rådmansö SK, dam

16.15: Riala GoIF–Lohärads IF, herr

Fakta

Så ser du sändningen

För att se sändningarna på norrteljetidning.se måste du vara prenumerant på Norrtelje Tidning. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på norrteljetidning.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på norrteljetidning.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan