Annons

Annons

Annons

Ishockey

Vuxenbråket gick ut över åttaåriga hockeyspelaren

Ellion Halvarsson, 8, brinner för hockeyn och spenderar stor del av sin fritid i ishallen. Men under hösten har en konflikt inom Norrtälje IK gjort att Ellion hamnat i kläm. Nu tar klubben hjälp av ishockeyförbundet för att förhindra framtida situationer – samtidigt har Ellion hunnit byta klubb.

– Det har hamnat hos oss men vi kan inte påverka, säger Marcus Ek ungdomssportchef i Norrtälje IK.

Text

Trots samtal och möten har konflikten inte gått att lösa. Ord står mot ord och mitt i allt finns Ellion som bara vill spela ishockey.

Bild: Victoria Sid

Annons

Ellion är långt framme i sin hockeyutveckling och fick möjligheten att träna med de äldre barnen i NIK för att få mer utmaning. I slutet av förra säsongen körde han med både jämnåriga och äldre spelare. Men den här säsongen var han inte längre välkommen i laget med jämnåriga. Ett möte tillkallades i september för att samtala kring situationen. Ellions föräldrar mötte tränare från det jämnåriga laget, det äldre laget och styrelsemedlemmar från klubben. Totalt åtta personer. Men istället för en lösning blev mötet starten på en konflikt som fortsatt under flera månader.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på norrteljetidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan