Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Styret: Skolor byggs där det behövs

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bland annat Norrgärdsskolan kommer att få nya lokaler

Bild: Lina Sköld

Annons

Johan Österberg och Håkan Stolt (ROOP) frågar i en debattartikel varför alla skolor med högstadium ligger i stadskärnan.

Det korta svaret är att det är ett starkt önskemål från både föräldrar och elever att skolor med större upptagningsområden ska ligga centralt, så att det är lätt för eleverna att ta sig till och från skolan med buss. Därför ligger flera högstadieskolor relativt centralt, även om det finns undantag såsom Wigulfskolan.

Annons

Annons

I debattartikeln framförs också ett felaktigt påstående om att den nya skolan som planeras i Björnö inte skulle ha ett högstadium. Det som planeras i Björnö är en F-9 skola med klasser i alla årskurser, alltså även ett högstadium.

De kommande åren kommer det ske enorma satsningar på de kommunala skolorna. Förutom upprustningar planeras det för nya skollokaler för bland annat Norrgärdsskolan samt utbyggnad av Svanberga skola och Riala skola. Dessutom helt nya lokaler för Parkens förskola, Blåklintens förskola, Palettens förskola, Skarsjö förskola, Länna förskola samt en helt nya förskola i Svanberga som ska ersätta Sjöhagens förskola och nuvarande Svanberga förskola. I Älmsta flyttar Elmsta förskola in helt nya lokaler redan i höst.

Påståendet om att vi inte skulle satsa på våra kommunala förskolor och skolor är därför kraftigt överdrivet.

Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande

Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden

Andrea Kronvall (SD), kommunalråd

Thomas Imeryd (KD), kommunalråd

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan