Annons

Annons

Annons

Riala-Bergshamra

Debatt
Trafikverket får betala då våra bilar går sönder

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Men en minst lika viktig väg, mellan Mora vägskäl via Bergshamra och Riala, det vill säga fram till den redan nämnda Roslagskulla-Ledingevägen verkar helt bortglömd. Av vilken anledning?OBS, detta är en genrebild och föreställer inte snöovädret som beskrivs i artikeln.

Bild: Balazs Mohai

Annons

Ett oväder med mycket snö, inträffade förra onsdagen, som vi hade blivit förvarnade om via TV, radio och väderappar. Många större och mindre vägar fick vänta länge på att bli plogade på grund av att det kom så mycket snö.

Väg 276, södra kustvägen mellan Norrtälje och Åkersberga, samt vägen mellan Roslagskulla och Ledinge Trafikplats blev rätt snart plogade, samt troligen även saltade och får härmed bästa betyg! Men en minst lika viktig väg, mellan Mora vägskäl via Bergshamra och Riala, det vill säga fram till den redan nämnda Roslagskulla-Ledingevägen verkar helt bortglömd. Av vilken anledning?

Annons

Om Trafikverket menar att detta är en väg som klassas som en B-väg, det vill säga som inte är lika viktig som 276:an och Ledingevägen, så har de tagit totalt fel och får verkligen be oss fordonsägare, lastbilschaufförer, skolskjutsar och SL-bussar om ursäkt, som nu måste färdas denna knappt farbara väg! Snö, is och ojämnheter på denna vägsträcka på säkert 11 kilometer, har skapats på grund av att ingen underhållning gjorts, som gör att alla fordon studsar fram, som slår sönder bilarnas stötdämpare.

Annons

Alla borde skriva under på denna insändare och lämna in en skrivelse till Trafikverket att denna väg måste få högsta prioritet, att den måste plogas, sandas och saltas!

Så här är det: Buss 620 och 620X med skolelever från Riala och Svensboda kör denna väg, liksom lastbilar, personbilar som bland annat pendlar till Ledinge, samt alla andra som skall fördas från hela detta område mot Mora vägskäl. Det är inte lika tätt med folk som bor utmed 276:an i jämförelse med alla som bor i Bergshamra samhälle, mot Issjö, Svensboda, hela Envikens område och vägen mot Riala och hela denna by.

Alla borde skriva under på denna insändare och lämna in en skrivelse till Trafikverket att denna väg måste få högsta prioritet, att den måste plogas, sandas och saltas! Det bor inte många uppe på Rialamalmen, vägen Ledinge-Roslagskulla, men mycket tung trafik, som motiverar denna vägs skötsel. Men denna tunga trafik kör via Bergshamravägen via , det vill säga ”Bortglömdavägen" där man nu tvingas att max köra 50 km/tim. Att man länge velat ha lägre hastighet på denna väg skall inte behöva vara orsakat av Trafikverkets bortglömdhet.

De får betala då våra bilar går sönder.

Thomas Sving, Bortglömdavägen 124

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan