Annons

Annons

Annons

krönikaSnökaoset

Carl Juborg
Vinterhjältarna förtjänar att hyllas

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Annons

När den senaste snösmockan träffade Roslagen och Norrtälje kommun gick det rätt fort innan gnället kom igång om uteblivna plogade gator och snöhögar som placerades på fel plats.

I sociala medier och kommunens större Facebookgrupper gick trådarna varma om hur bedrövligt allt var.

I ett inlägg i en av grupperna svarade en person upp och försvarade sin sambo som var ute och röjde snö ”dygnet" runt”.

Helt rätt.

Jag skulle också vilja fortsätta se det hela från den ljusa sidan – och lyfta hjälteinsatser, kämpaglöd och medmänsklighet.

Snöröjare, hemtjänstpersonal med skyfflar och ärade tidningsbud. Alla är de våra vinterhjältar.

Häromdagen fick NT ett mejl till redaktionen som sedermera också kommer hamna på insändarplats.

Annons

Det är bara skriva under på varje ord.

Norrtelje Tidnings bevakningsområde är i stora delar förenat med öar och landsbygd, vägarna är vad de är - och när det uppstår kaos med snön - förenklas inte direkt tidningsutdelningen.

Annons

Och för er som berördes av utebliven tidning på grund av snökaoset, tack för tålamod och förståelse.

Tidningsbuden kämpade på i snön.

* Tidningsbuden ska hursomhelst ha en stor skopa beröm precis som de här läsarna konstaterar:

Ett jättefång med rosor vill vi ge till vårt tidningsbud. Varenda morgon ligger våra 2 tidningar att hämta i brevlådan. I tisdags när det var sådant busväder trodde jag inte att det var någon idé att ens titta efter, men döm om vår glädje och förvåning när tidningarna fanns där. Stort tack för er insats, Marianne och Anders i Vettershaga.

Undersköterskorna Sandra Norman och Dennis Bonell lyckades skotta sig fram till Lailas insnöade hus.

* Några andra hjältar värda att nämna, ingen nämnd ingen glömd här, är de med omsorgsjobb där hemtjänstpersonal tvingades kämpa sig fram till olika adresser genom snön.

Undersköterskorna Sandra Norman och Dennis Bonell lyckades skotta sig fram till Lailas insnöade hus, vilket NT rapporterade om.

Annons

* En annan vardagshjälte som NT berättade om var Fredrik Eriksson i Söderbykarl. Först erbjöd han sig att ta sig ut att röja nedfallna träd vid behov för att senare enbart ta bort snö från vägarna för att göra plats för skolbussar och folk som skulle till jobbet.

Annons

* Ytterligare hjälteinsatser fångade redaktör Max Sohl Stjernberg på väg till jobbet, flera personer hjälpte hemstäd-bilen loss efter att ha kört fast i centrala Norrtälje.

Bild: Max Sohl Stjernberg

Norrtelje Tidning vill så ofta som möjligt berätta de här historierna och ge perspektiv på hur en händelse påverkar människornas vardag men också yrkesliv.

Bevakningen av snökasoet här i inledningen av mars var fulländad.

Och eftersom Norrtelje Tidnings redaktionsbilar inte gick att tillgå på grund av all snö framför garageporten tog sig NT:s team ut till fots för att rapportera om snösmockan.

Här kan vi också prata om vinterhjältar.

Victoria Sid och John Fagerström.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan