Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Varför ska kristna ställas mot väggen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

På TV:s ”Svenska nyheter” visas mycket satir och i fredags var det oss, alla kristna, som blev utsatta.

Bild: FREDRIK SANDBERG /TT

Annons

Det gäller att vara på sin vakt här och nu i vårt mörka samhälle 2023. På TV:s ”Svenska nyheter” visas mycket satir och i fredags var det vi, alla kristna, som blev utsatta.

Jag väljer att inte nämna detaljer om exakt vad som sades, men det var så kränkande, med en skrattande publik och en sjungande kör som framförde "Härlig är jorden" med satiriska ord.

Annons

Man skulle vilja protestera med moteld. Man undrar varför kristna skall ställas mot väggen och bli utsatta objekt? Hatet råder på jorden. Stadsmissionen, Svenska kyrkan och Frikyrkor öppnar upp för Gudstjänster och gemenskap.

Annons

Förlåt, om man inte fattar syftet med kyrklig satir. Vi lever i en allvarlig tid, då det kommer att bli allt värre med både krig, våld och hat. Dödsskjutningar ökar och man ryser av allt hemskt.

Det står i Bibeln att kärleken hos de flesta skall kallna. Fastetiden är inne och det som är Kristendomens kärna får vi nu påminnelse om, hur Jesus blev korsfäst, men blev enligt Guds plan på tredje dagen uppstånden från det döda. Det är Påskens glada budskap. Störst av allt är kärleken!

Thomas Sving

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan