Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Kommunen måste backa och göra rätt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi har ett avstånd på ett antal hundra meter av enskild väg fram till vår fastighet. Och med den nya tömningsveckan vecka 48 så måste jag hålla vägen och uppställningsplatsen för tömningsbilen snöröjd under två veckor ( vecka 48 till 49) enligt regelverket, skriver insändarskribenten.

Bild: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Annons

Din slamanläggning får ny tömningsvecka var beskedet en del husägare i Norrtälje fick i veckan. Anledningen ska vara att få kortare körtider för mindre miljöbelastning. I vårt fall så måste jag spinna vidare på ordet belastning! Vi har ett avstånd på ett antal hundra meter av enskild väg fram till vår fastighet.

Och med den nya tömningsveckan vecka 48 så måste jag hålla vägen och uppställningsplatsen för tömningsbilen snöröjd under två veckor ( vecka 48 till 49) enligt regelverket. Eller, det är inte tjäle utan regn och blask med sämre bärighet på min enskilda väg. Och då blir frågan: Hur många enskilda vägar till fastigheter klarar belastning av fordon på 25 ton.

Annons

Annons

Låt oss spinna vidare på temat snö! Två veckors snöröjning kan kosta mig 1 000 kronor (4 gånger 250 kronor) plus skottning ett antal meter! Å andra sidan med slask- och regnalternativet och en sönderkörd väg så kostar det uppskattningsvis två lass grus. Gissningsvis 5 000 plus utjämning en knapp tusenlapp. Kompispris kanske 4 000 till 5 000 kronor.

Inte roligt för en pensionär. (Jag är snart 90 år). Det är inte godtagbart att utan en noggrann konsekvensanalys göra något som denna ändring! Vi som bor som vi gör måste ha tömning under sommartid, något annat är inte tänkbart.

Men…… Det finns säker fler som drabbas av detta vansinne från Norrtälje Vatten och Avfall och som kanske har ännu sämre läge än vi.

Så min uppmaning till Norrtälje Vatten och Avfall är: Att ta till er verkligheten! Vägar och tomter klarar inte alltid er skrivbordsplanering, så backa och gör rätt. Det blir ingen miljövinst i verkligheten. Och vi, era kunder, är de stora förlorarna!

Gideon Önnestam

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan