Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
PRO Norrtälje: Styret måste sluta hata pensionärsföreningar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren handlar bland annat om föreningsbidragen till Folkets Hus

Bild: Margaretha Levin Blekastad

Annons

Jag tackar för ledaren i Norrtälje Tidning den 15/2, jag  har inte kunnat skriva bättre själv och står bakom allt som Elias skriver.

Till de fem punkter Rosell anger har jag ytterligare några.

Annons

Den nya ledningen rivstartade med att föreslå höjning av sina egna arvoden sen struntade man i att starta igång det Kommunala pensionärsrådet  ”KPR” som tidigare fungerat utmärkt, rådet är till för att vi pensionärer ska kunna ge och ta synpunkter om det som rör oss äldre i kommunen. Som kompensation ska man minska föreningsbidragen till Folkets Hus vilket gör att vi pensionärsföreningar får större kostnader.

Annons

Med detta genidrag förutsätter jag att kommunen håller oss alla pensionärsföreningar med lokaler över hela kommunen till noll taxa. Vår enda inkomst är medlemsavgifter så de slår hårt.

Vi är i dag ca 30 procent av valmanskåren och vi är en större vid nästa val. Om detta hat till pensionärsföreningar fortsätter blir inte många av er i det borgliga styret kvar.

Det som slår mej är att sedan SD fått mer makt i kommunen har det mesta som tidigare gynnat oss pensionärer och föreningar totalt förändrats till det sämre, fattas bara att ni tar bort det lilla föreningsstöd som vi tidigare tilldelats.

Utan oss pensionärsföreningar skulle de kommunala kostnaderna  för sjukvård och hälsa öka markant, vi organiserar ca 6 000 pensionärer, vi behövs, slå inte undan fötterna för oss, avrätta inte föreningslivet.

Alf Sandqvist, ordförande PRO- Samorganisation i Norrtälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan