Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Totalförbjud telefonförsäljning

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Dessutom måste straffen för äldrebedrägerier och stölder hos äldre skärpas radikalt, skriver debattören.

Bild: Caisa Rasmussen / TT

Annons

I fredags, den 17/2, fick jag med posten ett A5-papper från polisen med rubriken "Skydda dig mot telefonbedrägerier". Därunder finns diverse råd uppräknade för att undvika att bli utsatt för bedrägerier. Det är bra att polisen agerar genom att ge ut råd. Det behövs uppenbarligen. Ändå ger detta papper upphov till vissa funderingar.

År 2016 skrev jag en insändare i NT om exakt detta problem. Jag har även tillskrivit justitiedepartementet med frågor om vad som planeras för att komma till rätta med dessa bedrägerier. Svaret var att ingenting planerades. Polisens utskick bekräftar att situationen är minst lika bedrövlig som den var 2016.

Annons

Annons

Du som har argument till förmån för telefonförsäljning, träd fram och framför dem offentligt.

Jag kan bara komma fram till en slutsats: Telefonsamtal med försäljnings- eller bettlerisyfte skall totalförbjudas. Det finns, enligt min uppfattning, inte ett enda rimligt argument för att det ska vara tillåtet. Jag vill hävda att det inte finns några seriösa telefonförsäljare. Alla vill pracka på mig något som jag inte bett om. Den som vill köpa något söker upp en fysisk eller webbaserad butik som tillhandahåller önskad vara eller tjänst.

Regering, oavsett färg, och riksdag tycks inte begripa problemen med dessa telefonpåringningar. Att samtal med rent bedrägerisyfte är förbjudet redan idag utgår jag från.

Dessutom måste straffen för äldrebedrägerier och stölder hos äldre skärpas radikalt.

Du som har argument till förmån för telefonförsäljning, träd fram och framför dem offentligt. Jag efterlyser en debatt.

Tommy Håkansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan