Annons

Annons

Annons

Bidragen till Folkets hus och IOGT

Insändare
Replik: Föreningarna får mer pengar och ärendet har skötts korrekt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det stämmer inte som Eva Axelsson skriver, att jag har “kastat fram ogenomtänkta förslag i sista minuten”. Det är ett narrativ skapat av mina politiska meningsmotståndare i syfte att bilda opinion mot det sakpolitiska och ta ära av mig som person, skriver Salmin.

Bild: Pressbild

Annons

Jag förstår att det har förekommit oro och missnöje från Eva Axelsson på Svenska Kommunalpensionärernas förbund som hyr lokal på Folkets i Norrtälje. Detta efter kultur- och fritidsnämndens fördelning av anläggningsbidrag till samlingshållande lokaler.

Jag skulle vilja belysa att det är viktigt att tänka på helheten. För att skapa ett jämlikt samhälle måste vi också ta hänsyn till landsbygdens småorter som inte har samma resurser och möjligheter som Norrtälje tätort. Det är sant att vi i styret har tagit bort pengar från Folkets hus i Norrtälje, men det är inte sant att vi inte tar hand om föreningslivet.

Vi har i själva verket ökat stödet till föreningar på landsbygden och i mindre orter, för att säkerställa att alla har lika möjligheter att bedriva föreningsverksamhet. Detta är viktigt för att främja gemenskap, integration och demokratiskt deltagande.

Annons

Annons

Att det har fått fortsätta under så många år kan ha en koppling till att det just är Socialdemokraterna och Centerpartiet som har sina partilokaler där.

I Norrtälje stad finns det en mängd samlingshållande lokaler som drivs i både föreningsform och av kommersiella aktörer. Antingen bör vi gå in och subventionera alla dessa lokaler, eller inga. Men vi ska inte göra som man gjort hittills, att bara välja ut två stycken anläggningar som får bidrag. Att det har fått fortsätta under så många år kan ha en koppling till att det just är Socialdemokraterna och Centerpartiet som har sina partilokaler där.

Jag vill också påminna om att politiska beslut ibland kan vara svåra och kontroversiella. Men i dessa situationer är det viktigt att vara sanningen trogen och inte ägna sig åt rävspel.

Det stämmer inte som Eva Axelsson skriver, att jag har “kastat fram ogenomtänkta förslag i sista minuten”. Det är ett narrativ skapat av mina politiska meningsmotståndare i syfte att bilda opinion mot det sakpolitiska och ta ära av mig som person.

Tvärtom har jag följt praxis och det korrekta förvaltningsmässiga förfarandet. Det finns nämligen inget tidigare skede att yrka in ändringar - än just på ett arbetsutskott! Mellan arbetsutskott och det beslutande sammanträdet är det tio dagar. Oppositionen har alltså haft på sig tio dagar att ta ställning till styrets förslag som nu är verklighet. Nämligen att omfördela pengar från stad till landsbygd!

Nicklas Salmin (L), Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

LÄS MER: Stort bakslag för föreningslivet i Norrtälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan