Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Vi behöver en plats att få åka kickbike och skateboard året om

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hallstavik skatepark – mindre bra på vintern.

Bild: John Fagerström

Annons

Visst är det kul med vinter och de aktiviteter som man kan hitta på om det är snö. Men vintrarna här blir varmare och snön smälter oftast bort så snart den har fallit.

Det blir oftast mer som en väldigt lång höst. Ett halvår då vi inte kan få utöva vår älskade sport – nämligen att köra kickbike i vår egen kommun.

Det finns ingenstans i kommunen där vi kan få vara under tak eller ännu hellre inomhus. Den skatepark som finns i Norrtälje och i Hallstavik är utomhus och full av snöblask och grus som gör det omöjligt att åka utan livet som insats.

Annons

Annons

Trots flera e-förslag så har inte våra röster tagits på allvar!

Vi är tre engagerade tonårskillar som grundade en skateboard- och kickbikeförening i Norrtälje. Förutom att föreningen är medlem i riksidrottsförbundet så har vi också nästan två hundra medlemmar i kommunen. Jättemånga barn och unga som älskar att åka i skateparker, men vi är också besvikna på kommunen.

Trots flera e-förslag så har inte våra röster tagits på allvar! Vi behöver en plats att få åka kickbike och skateboard året om!

Idag lägger vi våra månadspengar på långa bussresor för att ta oss till Stockholm, Uppsala och Gävle. Flera helger i månaden försöker vi samordna oss för att åka i väg men med flera timmars busskånkande blir tiden mest transportering. Vi satsar för att bli bäst och vi älskar när vi lyckas med nästa utmanande trix. Det är spontant och roligt och eftersom det är en nästan kostnadsfri aktivitet så kan alla barn och unga vara med. Det skapar sammanhållning, välmående och en himla bra kondition under den aktiva perioden.

Men tyvärr är det vinter nu och förutsättningarna för oss finns inte här lokalt i kommunen. Snälla lyssna på oss denna gång och ge oss och alla barn och unga förutsättningar att få åka året runt!

Morris, 14 år

Viggo, 14 år

Isak, 13 år

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan