Annons

Annons

Annons

Botkyrka

S-toppar lovar reda ut gänguppgifter i Botkyrka

Partiet ska gå till botten med vad som skett inom Socialdemokraterna i Botkyrka, försäkrar S-ledaren Magdalena Andersson och partisekreteraren Tobias Baudin.

Men uppgifter om när och vad som varit känt för partiet angående misstankar om kopplingar till gängkriminella har blandats samman, enligt dem.

Text

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger att partiet ska säkerställa att man går till botten med vad som skett angående misstankar om kopplingar till gängkriminella i S i Botkyrka. Arkivbild.

Annons

Den 28 januari förklarade ett medlemsmöte i arbetarekommunen i Botkyrka, med mycket knapp majoritet, att man inte längre har förtroende för Ebba Östlin som gruppledare för S i kommunen eller att hon fortsätter som kommunstyrelsens ordförande. Uppgifter, som bland annat Expressen och Aftonbladet och flera andra medier rapporterat om, handlar om att det kan ha varit en slags kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till gängkriminella som blivit S-medlemmar och var med och röstade bort henne.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan