Annons

Annons

Annons

Ishockey

Hett Roslagsderby i hockeytrean – Norrtelje Tidning sänder NIK–Österåker

Det vankas roslagsderby i hockeytrean på fredag.

Då kan du som prenumerant se när NIK gästas av IFK Österåker – direkt här på sajten eller i appen.

Text

Bild: Martin Lidholm, Mikael Stenkvist

Annons

Nu på fredag väntar ett roslagsderby mot IFK Österåker på Sportcentrum i Norrtälje för NIK – ett derby du som prenumerant ser här direkt på sajten eller i appen.

Hittills har lagen drabbat samman tre gånger under säsongen där lagen delat på segern en varsin gång under ordinarie tid, men Norrtälje har även vunnit en match efter förlängning.

Nu ställs lagen mot varandra för fjärde och sista gången i seriespelet – och det är viktiga poäng på spel.

Annons

Med två matcher kvar att spela riskerar NIK att tvingas kvala för att behålla sin plats i hockeytrean, men där en seger mot Österåker gör att chansen till playoff till kvalserien till hockeytvåan fortfarande lever. För att undvika kval kan det räcka med en poäng – om Vallentuna-Ormsta skulle förlora mot Sala samtidigt.

En förlust under ordinarie tid skulle dock innebära att playoffchansen är helt borta samtidigt som risken för negativt kval finns kvar – framförallt om Vallentuna-Ormsta lyckas besegra Sala.

Annons

– Mycket står på spel när säsongen börjar dra ihop sig och därför är det glädjande att kunna visa det här mötet igen, som är det närmsta vi kommer ett derby i dessa sammanhang. Häng med oss under en förhoppningsvis dramatisk fredagskväll, säger Christopher Grönlund, sportreporter på Norrtelje Tidning.

Fakta

Så ser du Roslagsderbyt på NT

För att se sändningarna på norrteljetidning.se måste du vara prenumerant på Norrtelje Tidning. Är du inte kund ännu blir du det enkelt genom att följa den här länken. Har du redan en aktiv prenumeration kan du logga in här och att få tillgång till allt material på norrteljetidning.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på norrteljetidning.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

För bäst användarupplevelse rekommenderas Apple tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. För dig som tittar via en Appleprodukt rekommenderas Apple tv. Genom att ladda ner vår nyhetsapp till mobilen kan du se matcherna via chromecast eller Apple Airplay. Det går även att se matcherna direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan