Annons

Annons

Annons

Roslagsbro Damcup 2023

Efter cupsuccén – NT sänder ny futsalfest i Sportcentrum

Efter Ankaret Futsal Cup och Rånäscupen är det dags för ännu en futsalfest i Roslagen.

Söndag 26 februari spelas Roslagsbro Damcup i Sportcentrum – och Norrtelje Tidning sänder samtliga matcher.

– Det finns inte så många damcuper och därför vill vi arrangera en innan fotbollssäsongen drar igång, säger Mikael Andersson, tävlingsansvarig.

Text

Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Annons

Under vintern har NT direktsänt Ankaret Futsal Cup och Rånäscupen med gott resultat sett till intresse och tittarsiffror.

Nu står det klart att ännu en futsalfest kommer att gå i våra kanaler – när Roslagsbro Damcup spelas den 26 februari.

Tolv lag gör upp i Sportcentrums idrottshall och flera lokala klubbar är uppskrivna på gästlistan.

– Det finns väl flera skäl till att vi gör det här. Vi hade en cup när jag med flera var i BKV. Även Rimbo och Häverödal har haft sina cuper, men just nu finns det inte så många. Vi har själva letat och därför vill vi arrangera en innan fotbollssäsongen drar igång, säger Mikael Andersson som är tävlingsansvarig.

Annons

Annons

– Sedan är det klart att det genererar en slant och med tanke på att vi har många aktiviteter så ställer det krav på ekonomin.

Andersson berättar att intresset har varit så pass stort att man har en lista med lag som väntar ifall ett annat skulle tacka nej.

– Och jag har verkligen försökt att pussla med spelschemat för att klämma in fler lag. Men tyvärr går det inte när man ska spela turneringen över en dag. Tolv lag är ungefär vad som ryms, säger han.

Cupen spelas i Sportcentrum och drar igång redan klockan 9.00 på morgonen. Finalen spelas 18.20 samma dag och bland de lokala inslagen återfinns klubbar som Riala, Rådmansö och BKV. Dessutom har ”Robro” själva med två lag.

– Och det är förstås jätteskoj att NT sänder, för vi behöver ju synas som förening. Vi startade upp på nytt i fjol och vi vill ju visa upp oss så mycket det bara går. Dessutom blir ju intresset för cupen större, det har man märkt. Jag menar, många är säkert på plats, men det här innebär också att många kan följa cupen hemifrån. Och det är jätteviktigt för både oss och damfotbollen i Roslagen, säger Andersson.

Fakta

Roslagsbro Damcup 2023

Deltagande lag: Frösunda SK, Solberga BK, Roslagsbro IF röd, Roslagsbro IF svart, Rydbo IF, BKV Norrtälje, Österåker United FK, Östhammars SK, Rådmansö SK, Riala GoIF, IF VP 1 och IF VP 2.

Futsalregler tillämpas enligt SvFF.

Spel- och sändningsschema publiceras inom kort.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan