Annons

Annons

Annons

Norrtälje Idrottsgala 2022

Nu kan Groth-Fyrö/Eriksson vinna Guldankaret

Totalseger i anrika Roslagsloppet blev till guldmedaljer i både VM och EM.

Duon från Roslagen Boat Racing, Fredrik Groth-Fyrö och Filip Eriksson, var snudd på ostoppbara under det gångna året.

– Det har ju blivit full pott får man säga, säger Filip Eriksson.

NOTERA: Från och med fredag 20 januari kan du rösta på din favorit till Guldankaret 2022 som delas ut i samband med Norrtälje Idrottsgala 17 februari. Röstningen pågår fram till och med 5 februari och här klickar du för att komma till formuläret.

Annons

Superduon från Roslagen Boat Racing slog till med dunder och brak under 2022. Totalseger i Roslagsloppet följdes upp av guldmedaljer på både den europeiska och globala scenen. Därmed kan Groth-Fyrö och Eriksson titulera sig så väl EM-guldmedaljörer, efter en imponerande räd i Nynäshamn, som bäst i världen, tack vare VM-guldet i Norge.

Annons

– Ett bra år, det får man verkligen säga. Nu har jag inte fullt kött på benen, men vi tror inte att någon har lyckats med det här under ett och samma år. Och vi vann ju även den svenska serien, det vill säga riksmästerskapet, med min båt i 3B-klassen (övriga segrar togs i 3C-klassen). Skillnaden i de olika klasserna är att vi turas om att sitta bakom spakarna och läsa kartan. Men det har blivit full pott får man säga, säger Filip Eriksson.

För det har duon nu blivit nominerad till NT:s Guldankare för årets idrottsprestation under 2022.

– Det är jättekul att ha chansen och vinna utmärkelser. Vi har ju aldrig varit nominerade tidigare till idrottsgalan, så det känns jätteroligt.

Fakta

NT:s Guldankare 2022

Norrtälje Idrottsgala närmar sig med stormsteg och den 17 februari är det dags att hylla de som hyllas bör inom och kring Roslagsidrotten.

Bland annat kommer NT:s Guldankare att delas ut till den eller de idrottare som stått för den största idrottsliga prestationen under 2022.

Som vanligt är det Norrtelje Tidnings läsare som, tillsammans med en jury, utser vinnaren.

Rösta kan du göra längre ner i den här artikeln, eller genom att skicka ett vykort, märkt NT:s Guldankare samt namnet på den kandidat du vill rösta på, till Norrtelje Tidning, Stora Brogatan 10A, 761 30 Norrtälje.


Senast den 5 februari behöver vi Din röst.

Klicka här för att komma till formuläret.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan