Annons

Annons

Annons

Norrtälje Idrottsgala 2022

Här är alla kandidaterna till NT:s Guldankare – rösta nu

Det har åter blivit dags att kora den eller de som stått för Roslagens största idrottsliga prestation under året som gått.

Tillsammans med en jury är det Du som läsare av Norrtelje Tidning som bestämmer vem som vinner NT:s Guldankare.

Här är alla kandidater till priset.

Text

Annons

Läs även: Här är alla nominerade till Norrtälje Idrottsgala

Norrtälje Idrottsgala närmar sig med stormsteg och den 17 februari är det dags att hylla utövarna som hyllas bör inom och kring Roslagsidrotten.

Bland annat kommer NT:s Guldankare att delas ut till den eller de idrottare som stått för den största idrottsliga prestationen under 2022.

Som vanligt är det Norrtelje Tidnings läsare som, tillsammans med en jury, utser vinnaren.

Annons

Rösta kan du göra längre ner i den här artikeln, eller genom att skicka ett vykort, märkt NT:s Guldankare samt namnet på den kandidat du vill rösta på, till Norrtelje Tidning, Stora Brogatan 10a, 761 30 Norrtälje.

Annons

Senast den 5 februari behöver vi Din röst.

Här är alla kandidater till NT:s Guldankare 2022:

Lisa Nordén, triathlet

Bild: Bildbyrån

Fysmonstret som gett uthållighet ett ansikte har sadlat om på ålderns höst och den nuvarande Norrtäljebon genomför numera ironman-tävlingar. Och 2022 har varit ett fint år Nordén, som kvalade in till VM på Hawaii och väl där blev femte bäst i världen.

Loren Zarei, karate

Bild: Pove Persson

Karatetalangen från Roslagen har blivit vuxen och nivån har vuxit med henne. Tog rejäla kliv under året och sopade banan med konkurrenterna i sin viktklass när hon vann så väl SM- som NM-guld.

Alexandra Bjärrenholt, handboll

Bild: Bildbyrån

Fjolårets vinnare av årets kvinnliga idrottare lyckades visserligen inte att hjälpa sitt Skuru HK att försvara SM-guldet, som förlorades mot Sävehof, men 29-åringen toppade i princip alla andra kategorier. Bjärrenholt vann nämligen skytteligan, slog rekord för antal assist och MEP-poäng i grundserien, togs ut i årets lag och säkrade dessutom ett cupguld.

Annons

Annons

Adam Karlsson, simning

Bild: Bildbyrån

Stortalangen har haft ett par kämpiga år efter de succéartade juniorframgångarna, men kom tillbaka i storslagen stil under 2022 när han – lite från ingenstans – kammade hem tre SM-medaljer på seniornivå. Totalt blev det två brons på individuell nivå och mästerskapet avslutades sedan med ett SM-guld i 4x200 meter frisim för Spårvägens rospigg.

Jerry Tollbring, handboll

Bild: Claus Fisker

Flytten till Danmark blev precis den nystart Rimbosonen hoppats på. Med ett krossat målrekord, 266 stycken, och ett säkrat ligaguld var Tollbring tungan på GOG-vågen den gångna säsongen. Lägg därtill flera fina prestationer i Europa och en stundande comeback i Bundesliga – och vi kan slå fast att 27-åringen har haft sitt kanske bästa år i karriären så här långt.

Albin Elowson, enduro

Bild: TT

Den naturaliserade rospiggen, som flyttade till Sättra för ett gäng år sedan men fortsatt att vara sitt FMCK Skövde trogen, har haft ett perfekt år som rundades av med en förkrossande seger i Novemberkåsan. Innan dess hade både ett SM-guld och en totalseger i Gotland Grand National säkrats under året. Alla goda ting är tre och det är Elowson ett bevis på.

Annons

Jonas Olsson, fotboll

Annons

Bild: Bildbyrån

Dominerade division 1-fotbollen när hans Brommapojkarna tog klivet upp i superettan för ett år sedan. Fortsatte sedan på inslagen väg och hade inga problem att spika igen även i landets näst högsta serie och med 30 insläppta på 25 matcher, och sju hållna nollor, var Olsson en högst bidragande orsak till att BP ska spela allsvenskt 2023.

Roslagsbro IF, fotboll

Bild: Christopher Grönlund

Vilket år den rödvita klubben haft. Överlägsna seriesegrare i division 5 när man gick genom säsongen obesegrade och toppade sedan av genom att slå division 3-uppflyttade Märsta IK i Upplandscupfinalen på Studenternas IP inför ett stort supporterfölje i vad som får betraktas som en av klubbens mest framgångsrika säsonger någonsin. Dessutom inte en förlust under året, alla tävlingsmatcher inräknade, tack vare 24 segrar och endast fyra kryss.

Fredrik Groth-Fyrö/Filip Eriksson, båtracing

Superduon från Roslagen Boat Racing slog till med dunder och brak under 2022. Totalseger i Roslagsloppet följdes upp av guldmedaljer på både den europeiska och globala scenen. Därmed kan Groth-Fyrö och Eriksson titulera sig så väl EM-guldmedaljörer, efter en imponerande räd i Nynäshamn, som bäst i världen, tack vare VM-guldet i Norge.

Annons

Annons

HK Roslagen, handboll

Bild: Martin Lidholm

Handbollssäsongen 2021/22 känns avlägsen, men för HK Roslagen blev det en minnesvärd sådan. Succéklubben, som fungerar som utvecklingslag åt Rimbo HK, har flyttats upp år efter annat och under den gångna säsongen visade laget rejält med styrka när de tog hem division 3 så pass övertygande att seriesegern säkrades i kavaj. I tvåan har laget fortsatt leverera och skuggar just nu den absoluta toppen.

Här kan du rösta:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan