Annons

Annons

Annons

Norrtälje Idrottsgala 2022

Storslagen comeback med SM-succé – nu kan Adam Karlsson vinna Guldankaret

För ett år sedan tvivlade han på om en comeback var möjlig.

Sedan slog Adam Karlsson till med dunder och brak – genom att kamma hem tre SM-medaljer med en stomipåse på magen.

– Året var hur bra som helst, säger kandidaten till NT:s Guldankare.

Text

NOTERA: Från och med fredag 20 januari kan du rösta på din favorit till Guldankaret 2022 som delas ut i samband med Norrtälje Idrottsgala 17 februari. Röstningen pågår fram till och med 5 februari och här klickar du för att komma till formuläret.

Annons

Annons

Bild: SIMON HASTEGÅRD

Stortalangen har haft ett par kämpiga år efter de succéartade juniorframgångarna, men kom tillbaka i storslagen stil under 2022 när han – lite från ingenstans – kammade hem tre SM-medaljer på seniornivå. Totalt blev det två brons på individuell nivå och mästerskapet avslutades sedan med ett SM-guld i 4x200 meter frisim för Spårvägens rospigg – som numera tävlar med en stomipåse då han lider av tarmsjukdomen Ulcerös Kolit.

– Året var ju hur bra som helst. Jag var egentligen nöjd redan efter sommaren, men det blev bara ännu bättre under vintern efter SM. Nej, det är svårt att klaga, skrattar Adam Karlsson.

För det har han nu blivit nominerad till NT:s Guldankare för årets idrottsprestation under 2022.

– Jätteskoj, absolut. Det är kul att det finns människor som har koll på vad som händer och det betyder mycket att simningen blir uppmärksammad, eftersom det inte är den största sporten. Jätteroligt.

Fakta

NT:s Guldankare 2022

Norrtälje Idrottsgala närmar sig med stormsteg och den 17 februari är det dags att hylla de som hyllas bör inom och kring Roslagsidrotten.

Bland annat kommer NT:s Guldankare att delas ut till den eller de idrottare som stått för den största idrottsliga prestationen under 2022.

Som vanligt är det Norrtelje Tidnings läsare som, tillsammans med en jury, utser vinnaren.

Rösta kan du göra längre ner i den här artikeln, eller genom att skicka ett vykort, märkt NT:s Guldankare samt namnet på den kandidat du vill rösta på, till Norrtelje Tidning, Stora Brogatan 10A, 761 30 Norrtälje.


Senast den 5 februari behöver vi Din röst.

Klicka här för att komma till formuläret.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan