Annons

Annons

Annons

Norrtälje Idrottsgala 2022

LISTA. Här är alla nominerade till Norrtälje Idrottsgala

I februari hålls återigen Norrtälje Idrottsgala – och precis som vanligt är det tuff konkurrens om de prestigefyllda priserna.

Här kommer samtliga nominerade till årets olika kategorier.

Annons

Den 17 februari är det åter dags att lyfta fram och hylla idrottsprestationerna för året som gått. Norrtälje Idrottsgala anordnas för tionde gången i ordningen som ett samarbete mellan Roslagens Sparbanks stiftelse, Norrtälje kommun, Norrtelje Tidning tillsammans med RF-SISU.

Galakvällen äger rum på restaurang Culinar i Norrtälje och kommer att direktsändas i sin helhet på norrteljetidning.se/sport och i nyhetsappen.

Förutom ett antal stipendier kommer det under kvällen att delas ut flera priser och utmärkelser.

Årets Manliga idrottare, Årets Kvinnliga idrottare, Årets Lag och Årets Tränare/Ledare samt Årets Domare, Årets Prestation, Årets Eldsjäl och Årets Hederspris.

Ett pris får du som läsare vara med och bestämma vinnaren av och det är NT:s Guldankare. 50 procent av rösterna kommer från läsarna och 50 procent av en jury.

Annons

Annons

Även NT-sportens ungdomsstipendium, som ska delas ut, har du som läsare makten att avgöra vem som ska vinna – genom att rösta på din favorit här.

Här är samtliga nominerade:

Årets Kvinnliga Idrottare

Lisa Nordén, triathlet

Lisa Nordén.

Bild: Jack Schoefield

Fysmonstret som gett uthållighet ett ansikte har sadlat om på ålderns höst och den nuvarande Norrtäljebon genomför numera ironman-tävlingar. Och 2022 har varit ett fint år Nordén, som kvalade in till VM på Hawaii och väl där blev femte bäst i världen.

Loren Zarei, karate

Loren Zarei.

Bild: Pove Persson

Karatetalangen från Roslagen har blivit vuxen och nivån har vuxit med henne. Tog rejäla kliv under året och sopade banan med konkurrenterna i sin viktklass när hon vann så väl SM- som NM-guld.

Alexandra Bjärrenholt, handboll

Alexandra Bjärrenholt.

Bild: Bildbyrån

Fjolårets vinnare lyckades visserligen inte hjälpa sitt Skuru HK att försvara SM-guldet, som förlorades mot Sävehof, men 29-åringen toppade i princip alla andra kategorier. Bjärrenholt vann nämligen skytteligan, slog rekord för antal assist och MEP-poäng i grundserien, togs ut i årets lag och säkrade dessutom ett cupguld.

Annons

Årets Manliga Idrottare

Jerry Tollbring, handboll

Jerry Tollbring.

Bild: Claus Fisker

Annons

Flytten till Danmark blev precis den nystart Rimbosonen hoppats på. Med ett krossat målrekord, 266 stycken, och ett säkrat ligaguld var Tollbring tungan på GOG-vågen den gångna säsongen. Lägg därtill flera fina prestationer i Europa och en stundande comeback i Bundesliga – och vi kan slå fast att 27-åringen har haft sitt kanske bästa år i karriären så här långt.

Albin Elowson, enduro

Albin Elowson.

Bild: TT

Den naturaliserade rospiggen, som flyttade till Sättra för ett gäng år sedan men fortsatt att vara sitt FMCK Skövde trogen, har haft ett perfekt år som rundades av med en förkrossande seger i Novemberkåsan. Innan dess hade både ett SM-guld och en totalseger i Gotland Grand National säkrats under året. Alla goda ting är tre och det är Elowson ett bevis på.

Jonas Olsson, fotboll

Jonas Olsson.

Bild: Bildbyrån

Dominerade division 1-fotbollen när hans Brommapojkarna tog klivet upp i superettan för ett år sedan. Fortsatte sedan på inslagen väg och hade inga problem att spika igen även i landets näst högsta serie och med 30 insläppta på 25 matcher, och sju hållna nollor, var Olsson en högst bidragande orsak till att BP ska spela allsvenskt 2023.

Annons

Årets lag

Roslagsbro IF, fotboll

Roslagsbro IF.

Bild: Christopher Grönlund

Vilket år den rödvita klubben haft. Överlägsna seriesegrare i division 5 när man gick genom säsongen obesegrade och toppade sedan av genom att slå division 3-uppflyttade Märsta IK i Upplandscupfinalen på Studenternas IP inför ett stort supporterfölje i vad som får betraktas som en av klubbens mest framgångsrika säsonger någonsin. Dessutom inte en förlust under året, alla tävlingsmatcher inräknade, tack vare 24 segrar och endast fyra kryss.

Annons

Fredrik Groth-Fyrö/Filip Eriksson, båtracing

Fredrik Groth-Fyrö och Filip Eriksson.

Superduon från Roslagen Boat Racing slog till med dunder och brak under 2022. Totalseger i Roslagsloppet följdes upp av guldmedaljer på både den europeiska och globala scenen. Därmed kan Groth-Fyrö och Eriksson titulera sig så väl EM-guldmedaljörer, efter en imponerande räd i Nynäshamn, som bäst i världen, tack vare VM-guldet i Norge.

HK Roslagen, handboll

HK Roslagen.

Bild: Martin Lidholm

Handbollssäsongen 2021/22 känns avlägsen, men för HK Roslagen blev det en minnesvärd sådan. Succéklubben, som fungerar som utvecklingslag åt Rimbo HK, har flyttats upp år efter annat och under den gångna säsongen visade laget rejält med styrka när de tog hem division 3 så pass övertygande att seriesegern säkrades i kavaj. I tvåan har laget fortsatt leverera och skuggar just nu den absoluta toppen.

Annons

Årets ledare

Beatrice Karlsson, Hallstaviks Ryttarförening

Beatrice Karlsson.

Bild: Privat

Beatrice Karlsson har, tillsammans med sin styrelse, fått Hallstaviks Ryttarförening att gå från en liten verksamhet till att få full fart på klubben och fyllt ett tidigare tomrum. Målmedvetenhet, optimism och goda ledaregenskaper kännetecknar klubbens ordförande.

Sandra Eriksson, Rånäs IF

Sandra Eriksson.

Bild: Martin Lidholm

Annons

Med små medel och få resurser har eldsjälen, tillsammans med maken, tillika klubbens ordförande, Tony Eriksson, sett till att Rånäs IF faktiskt står stadigt med en växande ungdomsverksamhet och den omåttligt populära inomhustraditionen Rånäscupen. Trots tuffa tider har Rånäs visat sig vara ett föredöme på hur mindre klubbar kan arbeta och föreningen andas morgonluft tack vare Sandra Erikssons engagemang.

Jessica Holmback, Häverödals SK

Jessica Holmback.

Bild: Christopher Grönlund

Som skidskytteförening betraktad gör Häverödals SK väldigt mycket rätt. Ständigt relevanta, framgångsrika och duktiga på att lyfta fram och ge barn och ungdomar chansen att både utöva och utveckla sitt skidskytte. En stor del i det arbetet genom åren har Jessica Holmback haft, som i sina tidigare roller som ordförande och tävlingsledare brunnit för att HSK ska vara ett föredömligt exempel på hur man bedriver en skidskyttesektion på dessa breddgrader. Insatser som också gör att klubben förstås hoppas på att eldsjälen, numera bosatt i Norge, ska återvända när hon flyttar hem igen.

Annons

Tomas Zetterqvist, Norrtälje Bordtennisklubb

Tomas Zetterqvist.

Bild: Christopher Grönlund

Norrtälje BTK bildades så sent som 2016. Sedan dess har klubben vuxit explosionsartat och har i dag en bit över 100 medlemmar. Det kan man delvis tacka huvudtränaren Tomas Zetterqvist för, som var med och drog igång föreningen som numera har nio aktiva lag på olika nivåer och dessutom sätter klubbens barn och ungdomar i första rummet.

Stefan Johansson, Roslagsbro IF

Stefan Johansson.

Bild: Martin Lidholm

Annons

Roslagsbros 2022 kan inte benämnas som något annat än en framgångssaga – och arkitekten bakom succén är en viss Stefan Johansson, som tränat den pojkar 02-stomme sedan de tog sina första steg på en fotbollsplan och som nu har blivit seniorer och tagit Roslagsfotbollen med storm.

Ulf Helsing, Norrtälje MMA

Ulf Helsing.

Bild: Wilhelm Edlund

En klubb på frammarsch, som lyfter fram människor och ger dem möjlighet att hitta en meningsfull sysselsättning, kombinerat med en tävlingsgala som blev en fullträff så väl sportsligt som publikmässigt. Så kan Norrtälje MMA beskrivas – och en av huvudrollsinnehavarna bakom uppsvinget är förstås Ulf Helsing, som var med och grundande klubben en gång i tiden.

Notera att Årets Domare, Årets Prestation, Årets Eldsjäl och Idrottsgalans Hederpris offentliggörs först under galakvällen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan