Annons

Annons

Annons

Norrtälje söder om ån

Insändare
Elever: Inför fler mobildagis i skolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Trots att vi till en början var negativt inställda märkte vi snabbt positiva effekter, skriver elever i SA20B och SA20C. Foto: Berit Roald / NTB scanpix / TT

Annons

Vi på Sam beteende-programmet på Rodengymnasiet har infört så kallade mobildagis för förbättrade förutsättningar hos elevers studieförmåga. Något som redan efter några månader visat positivt resultat. Alla skolor och program borde göra detsamma.

Den 1 augusti 2022 infördes den nya skollagen som innebär att digitala medel endast får användas vid lärarens instruktioner, enligt skollagen (2010:800), 5 kap 4a§. Efter detta beslut valde vårt program, Sam beteende, att införa mobildagis där vi lämnar in våra mobiler under lektionstiden för att undvika distraktion.

Annons

Annons

Trots att vi till en början var negativt inställda märkte vi snabbt positiva effekter. Framför allt blev koncentrationen mycket bättre utan digitala störningar, men vi elever uppfattar dessutom att vi umgås mer med varandra. Sammanfattningsvis anser vi alltså att fler skolor borde införa mobildagis för bättre studieresultat.

SA20B och SA20C

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan