Annons

Annons

Annons

Malsta

Insändare
Leona 14: Hur ska jag ta mig till skolan om bussen dras in?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är många skolelever och gymnasieelever som tar bussarna och jag är därför medveten om att jag delar problemet med fler, skriver insändarskribenten.

Bild: Måna Jonsson Roos

Annons

Till ansvariga politiker i trafiknämnden! Jag heter Leona Recica, är 14 år och bor i Malsta, Norrtälje.

Nyligen så fick vi besked om att två busslinjer som går via den by jag bor i ska ändras och därav så kommer de enda tillgängliga bussar gå vid 10- och 12-tiden.

Den här förändringen kommer att påverka bland annat mig väldigt mycket, då jag varje dag tar bussen 654 in till och från Norrtälje där min skola ligger.

Så efter den 11 december så kommer jag inte ha några alternativ för att kunna ta mig dit.

Jag vet ärligt inte hur jag förväntas ta mig in till skolan och efter våra klagomål har SL och kommunen har hänvisat oss till er i trafiknämnden.

Annons

Mina föräldrar jobbar i Stockholm och när de åker hemifrån är klockan oftast 06:00 ungefär. Detta leder till att de inte kommer att ha möjlighet att skjutsa mig in till skolan på morgonen. Inte heller på eftermiddagarna då jag vill ha möjlighet att ta mig hem.

Annons

Från mitt hus till stan så är det ungefär 4 kilometer och till skolan 5-6 kilometer.

Någon gång ibland så kan man såklart ta sig in via cykel eller så går man, men varje dag – speciellt i mörkret, ensam och nu när det är så halt – är det inte hållbart.

Speciellt då mina föräldrar inte vill att jag ska gå i mörkret flera kilometer till närmaste busshållplats tidigt på morgonen, vilket jag förmodar att ni förstår.

Jag vet ärligt inte hur jag förväntas ta mig in till skolan och efter våra klagomål har SL och kommunen har hänvisat oss till er i trafiknämnden.

Så jag frågar er nu: Vad ska jag göra? Det är skolplikt, men jag kommer inte ha något sätt att ta mig dit.

De nya tiderna passar inte alls bra, och om man skulle insistera på att minska de gånger bussen går så skulle en gång på morgonen (07:29 eller 08:30 bussen) samt en gång på eftermiddagen (16:05 eller 17:05) vara bästa alternativen.

Det är många skolelever och gymnasieelever som tar bussarna och jag är därför medveten om att jag delar problemet med fler.

Jag skulle definitivt inte säga att det är för lite folk som åker med bussarna. Så behovet känns ändå tillräckligt stort.

Jag kan inte köra moppe, EPA eller mopedbil då jag är för ung. Så jag och min yngre bror har inte heller den lösningen.

Det hade varit väldigt uppskattat om ni såg över ändringarna ni gjort och möjligtvis bestämde er för att ändra dem återigen.

Leona Recica, 14 år

LÄS MER: Leona, 14, oroas av bussförändringen: ”Känns osäkert”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan