Annons

Annons

Annons

Kollektivtrafiken i Roslagen

SL om bussförändringarna: ”Kommunen har ansvaret för skolskjutsar”

Bortplockad linjetrafik innebär försämrad busstrafik för vissa, men förbättrad för andra, enligt SL. Att Norrtälje kommun inte ska ha fått informationen om alla förändringar, känner inte SL igen.

– Vi inledde en dialog 2019 och har under året fortsatt vår dialog med Norrtälje kommun för att ge dem bra förutsättningar att informera sina invånare och ordna skolskjuts i de fall det behövs, skriver Elin Lindström, SL:s presstjänst.

Text

”Det innebär en försämring för ett fåtal resenärer samtidigt som den anropsstyrda områdestrafiken gör att andra kommer att få tillgång till kollektivtrafik på ett sätt som de inte har haft innan”, skriver Elin Lindström, presskommunikatör på trafikförvaltningen, i ett mejl till Norrtelje Tidning.

Bild: Måna Jonsson Roos

Annons

När SL:s nya tidtabell blev känd i förra veckan uppdagades några okända förändringar. Det skapade skarpa reaktioner bland resenärer likväl som hos tjänstemän och styrande politiker. Bland annat innebär en borttagen sträckning att Malstabon Malin Hagströms barn inte kommer att kunna ta sig till skolan.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på norrteljetidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan