Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Norra Roslagen behöver nya vattenledningar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi uppmanar alla att delta i det offentliga möte, som anordnas i Folkets hus i Hallstavik måndagen den 12 december klockan 18.00, kring vattenfrågan i den norra kommundelen, skriver debattörerna.

Bild: John Fagerström

Annons

I november 2021 och i maj 2022 skrev Häverö Socialdemokratiska förening två debattartiklar om vattenfrågan i den norra kommundelen i Norrtelje Tidning.

De två debattartiklarna följdes upp av lokala krav från vår sida i valrörelsen. Vi har väl underbyggda argument för vår ståndpunkt att en ny vattentäkt med nya ledningar snarast måste byggas till bland annat Hallstavik och Älmsta.

Annons

Redan 2009 konstaterades det att Skeboån är olämplig som vattentäkt. Från VAS-rådets (Rådet för Vatten- och avloppssamverkan i Stockholms län) rapport nr 6, 2009 anges att: …. ”redovisas exempelvis att Skeboån har höga fosforhalter och mycket höga kvävehalter varför den inte kan anses vara en lämplig råvattentäkt för kommunal vattenförsörjning.” VAS-rådet är Stockholmsregionens samarbetsforum för strategiska vatten- och avloppsfrågor.

Annons

I valrörelsens slutskede skrev kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) på Facebook att han tyckte att det skulle bli bra med nya dricksvattenledningar från Erken till de norra delarna av Norrtälje kommun. Hur går det med detta vallöfte, nu när Teknik-och klimatnämnden lagts ned? När kan de boende i Hallstavik och i Älmsta påräkna bättre vatten i sina kranar?

Vi uppmanar alla att delta i det offentliga möte, som anordnas i Folkets hus i Hallstavik måndagen den 12 december klockan 18.00, kring vattenfrågan i den norra kommundelen!

Aleksandar Srndovic, Häverö Socialdemokratiska förening

Göran Härngren, Häverö Socialdemokratiska förening

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan