Annons

Annons

Annons

Anrika klubbar

TV-satsningen Anrika Klubbar besöker Norrtälje Basket

Norrtelje Tidning har tidigare porträtterat ett antal idrottsföreningar i Roslagen – genom TV-satsningen ”Anrika Klubbar”.

Nu är det dags igen – när chansen har kommit till Norrtälje Basket.

– Basketklubben känns på frammarsch efter några svalare år och har en historia väl värd att berätta, säger Sportens Christopher Grönlund.

Text

Annons

Under de senaste åren har Sporten haft en TV-satsning som vi valt att kalla för ”Anrika Klubbar”.

Där har Roslagens idrottsklubbar fått stå i centrum när Norrtelje Tidning, tillsammans med representanter från berörda föreningar, djupdykt i så väl historia som olika sektioner – inte sällan i samband med att en klubb också jubilerar.

På sistone har både Estuna IF och Edsbro IF varit i fokus – och nu har turen kommit till Norrtälje Basket.

Annons

Efter några år i dvala har kommunens basketförening verkligen kommit på fötter och fått snurr på både senior- och ungdomsverksamheten. Något som gläder klubbdirektören Alexander Björneheim.

– Med denna sändning önskar vi berätta om Norrtälje Baskets historia och fina tillväxt nu. Basket är populärt och växer i hela Sverige och förstås Norrtälje, bland både tjejer och killar, säger han.

Annons

Bland gästerna i sändningen, förutom Björneheim själv, finns namn som grundaren Tina Eriksson, tränaren från klubbens storhetstid på 90-talet, Håkan Lundén, och nuvarande ordförande Daniel Klemserud.

Klubben har onekligen börjat få fart på verksamheten efter några svalare år.

Bild: Martin Lidholm

Sportens Christopher Grönlund säger så här om valet av Norrtälje Basket som nästa förening att porträttera i ”Anrika Klubbar”:

– Basketklubben känns på frammarsch efter några svalare år och har en historia väl värd att berätta. Därför känns det superspännande att kunna få dit flera intressanta gäster som kan ge både djup och tyngd till berättelsen.

Alexander Björneheim är klubbdirektör i Norrtälje Basket.

Bild: Martin Lidholm

Sändningen kommer att äga rum söndagen den 27 november klockan 16.15 i samband med Norrtäljes hemmamatch mot Kungsholmen klockan, som har avkast klockan 17.15. Den matchen visas sedan i sin helhet på sajten och nyhetsappen direkt efter ”Anrika Klubbar”.

Annons

– Med andra ord blir det en riktig eftermiddag i basketbollens tecken och det känns otroligt kul att kunna leverera till våra prenumeranter. Vi vill vara så breda som möjligt i vår bevakning och det här är ett steg i rätt riktning, säger Christopher Grönlund.

Norrtälje Basket grundades 1977 och var som bäst under 90-talet. Kan klubben vara på väg mot en ny storhetsperiod? Foto: Johan Wahlgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan