Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Alla barn under 18 borde få åka gratis i kollektivtrafiken

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Genom att få det gratis kan man få ut sina barn i friska luften istället för att sitta i sitt rum och spela datorspel som kan leda till spelberoende, skriver Amanda från Skärgårdsgymnasiet.

Bild: John Fagerström

Annons

Allt fler och fler barn i tidig ålder sitter hemma och umgås med vänner online på ett eller annat vis. Men vad skulle då kunna vara lösningen på att de kommer ut från sitt rum och börjar umgås med människor utanför sitt hem?

Jo, genom att göra så att alla under 18 år åker kollektivtrafik gratis. På så sätt kommer barnen ut och man kan som barn själv börja känna sig lite mer självständig och ansvarsfull istället för att be sin förälder om pengar för att kunna åka exempelvis buss, eller skjuts. Detta påverkar inte bara barnen, utan också miljön.

Annons

Annons

Genom att man exempelvis tar bussen (elbuss) minskar man utsläppen rejält jämfört med om man skulle ta bilen. Dessutom håller kollektivtrafiken på att nästan bli helt fossilfritt.

Genom att få det gratis kan man få ut sina barn i friska luften istället för att sitta i sitt rum och spela datorspel som kan leda till spelberoende.

Det skapar också en större möjlighet för barn som inte känner sig trygga hemma och bara vill komma hemifrån lite då och då.

Detta är också en mycket god utveckling för miljön eftersom att majoriteten av alla barn som går i skolan använder bussen som ett färdmedel att komma till skolan.

Så nu är det dags att göra kollektivtrafiken gratis för alla barn under 18 år en gång för alla.

Amanda Granbo, Skärgårdsgymnasiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan