Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Till dig som nästan körde ihjäl en rullstolsburen i torsdags

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten berättar om en dramatisk händelse på Baldersgatan

Bild: John Fagerström

Annons

Till dig kvinna i vit bil som nästan körde ihjäl en rullstolsburen på övergångsstället på Baldersgatan i Norrtälje kvällen den 17 november. Tänkte du alls tanken att det hade varit en bra idé att stanna bilen och höra dig för hur det gick när du nästan rammade en rullstol i runt 70 km i timmen – på en innerstadsgata?

Eller ingår vanligt folkvett och trafikregler inte i din egocentriska värld? Vad hade hänt om det behövts en ambulanstransport därifrån på grund av att du hade väldigt bråttom någonstans? Istället valde du att gasa på från platsen och lämna åt oss andra bilister med lite folkvett att se efter hur det gick för personen. En fråga, känner du dig stolt över ditt agerande, eller kändes det som ett bra tillfälle att bli av med en rullstolsburen, gasa-på-bara-stilen? 

Annons

Annons

Ett tips, låt bilen stå om du inte kan hålla dig till de enklaste trafikregler som fartbegränsingar och vem som har förtur vid övergångsställen, särskilt när det är mörk och halt på grund av snöfall. Nästa gång du nästan kör ihjäl någon – stanna åtminstone din vita bil och fråga hur det gick.

Bilisten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan