Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Debatt
Hyresgästföreningen: Hög tid för eftervalsanalys

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hyresgästföreningens ordförande hoppas på en mandatperiod som innehåller en annan ekonomisk politik från kommunens sida

Annons

Runt om i Sverige sammanfattas nu valet och valrörelsen av föreningar som varit aktiv i densamma. Även media av alla det former gör sitt för att ur just sin vinkel göra en sammanfattning av vad som var bra eller dåligt och vad man bör tänka på till nästa gång.

Så gör även Hyresgästföreningen Norrtälje:

Som ett led i det sammanfattande arbetet har jag i min egenskap av föreningsordförande och ”bostadspolitiskt påverkansansvarig” (ja, det heter faktiskt så) suttit och sammanfattat vår påverkan på den lokala valrörelsen och de möten vi avhållit. Den rapporten finns på vår hemsida.

Annons

Annons

Ur den rapporten kan den som vill lätt se att vi hållit inte mindre än åtta samtal med politiska partier som satt i fullmäktige den nyligen avslutade mandatperioden. Nästa valrörelse satsar i alla fall jag på att träffa företrädare för alla partier i fullmäktige. Tycker du som politisk företrädare att det tar för lång tid innan vi hör av oss så hör av dig först – jag skulle uppskatta det

Men nu laddar vi om inför en ny mandatperiod: En period som jag som hyresgästföreträdare hoppas innehåller en annan ekonomisk politik från kommunens sida. Lite mindre av kommunala ekonomiska pålagor som hyresgästerna egentligen inte har råd med, lite mer lugna resonemang i Hyresförhandlingarna, lite mer ändamålsenligt byggande av de hyresrätter som hyresgästerna efterfrågar till en rimlig prislapp.

Jag vill se mer upprustning och förvaltning av de bostäder kommunen äger genom sitt bostadsbolag Roslagsbostäder istället för försäljning (genom bolag) av hela eller delar av Roslagsbostäder.

Jag vill se kommunala företrädare som påverkar sina kollegor i Region och riksdag att arbeta för bättre villkor för hyresgästerna istället för den avveckling som varit de senaste decenierna. Det finns fullt av idéer i Hyresgästföreningens 10-punktsprogram, men idéer löser ingenting – det behövs politiska beslut och handling. Låt oss börja ett respektfullt samtal på sociala media och tidningarnas debattsidor – för en ljusare framtid

Johannes Folkesson, Föreningsordförande Hyresgästföreningen Norrtälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan