Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Det är många som talar om oss hemlösa, men ingen som talar med oss

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto Janerik Henriksson / TT

Annons

Invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Det är ledorden i Norrtälje Kommuns värdegrund, men följer man verkligen dessa?

Sedan ett år tillbaka har Stockholms Stadsmission bedrivit en träffpunkt för socialt utsatta grupper. Det kan röra sig om att man saknar ett socialt sammanhang, har en beroendeproblematik eller att man är hemlös.

Annons

På Mötesplatsen Norrtälje kan man äta mat och ha möjlighet till dusch och tvätt. Mötesplatsen har också ombudskap, som innebär råd och stöd i olika former. Allting ifrån att fylla i blanketter om försörjningsstöd till att ordna plats på ett behandlingshem.

Annons

Kommunen står ansvarig för de lokaler som Stadsmissionen har sin verksamhet i. Vi fick veta att luftkvaliten där är usel och ventilation saknas, därför kommer Mötesplatsen nu begränsa sina öppettider. Kommunen försöker just nu hitta en lämplig lokal.

Jag som hemlös har en träffpunkt i lokaler som är hälsofarliga, medans politiker glatt försöker höja sina egna arvoden. Hur är detta att arbeta för ”Allas Lika Värde”? Är det verkligen ”Invånaren Först” i Norrtälje?

Vi hemlösa är redan en utsatt grupp, min verklighet skiljer sig från din verklighet. Dina fimpar på trottoaren plockar jag upp och röker, det är vardagslyx för mig. Jag undrar ändå vem måste jag vara för att ni skall värdera mig som alla andra? Vem måste jag vara för att inkluderas i ”Invånaren Först”?

Det är många som talar om oss hemlösa, men ingen som talar med oss.

Hemlös

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan