Annons

Annons

Annons

Futsal

Ankaret lanserar ungdomscup – NT sänder rubbet: ”Ska bli större på sikt”

I början av december spelas Ankaret Futsal Cup för tredje gången.

Nu kommer även en ungdomsturnering för flickor att arrangeras i klubbens regi – som Norrtelje Tidning sänder.

– Ungdomscupen ska bli större än huvudturneringen på sikt, säger Belmin Logo.

Text

Bild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Annons

Första helgen i december spelas tredje upplagan av Ankaret Futsal Cup – som visas i sin helhet på Norrtelje Tidning med start på lördag 3 december.

Det blir startskottet på en futsalfest som heter duga under årets sista månad. För efter den första helgen, som innehåller upp mot 60 direktsända matcher över två dagar, står det nu klart att en ungdomscup i Ankarets namn kommer att spelas redan helgen därpå och närmare bestämt 10 december.

Annons

Annons

Då lanseras en ungdomsturnering för flickor födda 2009 och 2010 – och samtliga matcher kommer, i linje med huvudturneringen, att sändas på sajten och i nyhetsappen.

– Vi vill ju expandera föreningen och vår verksamhet och först och främst handlar det om att aktivera våra ungdomar. Därför vill vi ge dem den här chansen på samma sätt som Ankaret Futsal Cup innebär för seniorspelare. Och du har ju själv varit i Sportcentrum när turneringen har spelats... det är säkert upp mot 50 procent ungdomar som är i hallen för att kolla och vi vill göra en liknande grej för dem, säger Belmin Logo från Ankaret FK.

Han berättar att från början var tanken att klubben skulle arrangera en parallell pojkcup i samma veva, men att de börjar småskaligt och tar det därifrån.

– Vi har ju ett pojk- och ett flicklag – och tanken är att de själva ska arrangera cuperna med hjälp av oss, men nu körde det ihop sig för pojklaget och därför börjar vi på flicksidan det här året. Men ungdomscupen ska bli större än huvudturneringen på sikt är vår förhoppning, säger Logo.

Hur många lag hoppas ni på?

– Minimum är två grupper med fyra lag vardera, men sedan hoppas vi förstås på ännu mer.

Tävlingsledare för turneringen är Mirza Logo och Ulises Fernandez – och cupen kommer att spelas i Roslagsskolans idrottshall.

Mer info om spelschema och exakta sändningstider kommer inom kort.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan