Annons

Annons

Annons

Ankaret Futsal Cup 2022

Snart dags för Ankaret Futsal Cup – se allt på NT: ”Större och proffsigare”

Första helgen i december smäller det.

Då är det återigen dags för Ankaret Futsal Cup – och Norrtelje Tidning sänder samtliga matcher.

– Sändningarna gör att cupen blir större och proffsigare – vilket är precis vad vi strävar mot, säger tävlingsledaren Belmin Logo.

Text

Bild: Christopher Grönlund

Annons

LÄS ÄVEN: NT sänder futsal i vinter – närmare 200 matcher: “Unik satsning”

Under de senaste åren har futsalturneringen Ankaret Futsal Cup varit ett givet inslag när året börjat lacka mot sitt slut – och 2022 är inget undantag.

3–4 december är det nämligen dags igen. Då förvandlas Sportcentrums idrottshall i Norrtälje till en fest i den populära inomhusbollens tecken.

– Vi vill skapa traditioner och beröra folk med det vi gör. Efter två rätt bökiga år med pandemin känner vi nu att vi kan fokusera på den här turneringen ska bli jäkligt bra och skapa ett evenemang för alla i Roslagen att samlas kring, säger Belmin Logo.

Annons

Kajsa Sund var en av alla artister som bjöd på show i Sportcentrum i fjol.

Bild: Christopher Grönlund

Annons

Han är sportchef i Ankaret FK och en av tävlingsledarna för turneringen – som väntas bjuda på omkring 60 matcher över två dagar, fördelat på en dam- och en herrklass.

– Det här ska ju verkligen vara en cup för folket i Roslagen och alla klubbar häromkring. Många har ju avslutat sina säsonger utomhus och vill gärna dra sig in när det börjar bli riktigt kallt ute. Då är det perfekt att lira boll i Sportcentrum. Sedan vill vi förstås sprida futsalen och visa varför det är en av Sveriges starkast växande sporter. Så det här ska återigen bli jäkligt inspirerande, säger han.

Arrangörsklubben totaldominerade fjolårets turnering – genom att kamma hem segern på både dam- och herrsidan.

Bild: Christopher Grönlund

Det är tredje gången ni arrangerar cupen – vad kan man förvänta sig?

– I vanlig ordning en futsalfest. Vi har varit jäkligt nöjda med hur vi genomfört turneringen de senaste åren och tycker att vi har påbörjat något unikt i en futsalcup som innefattar både dam- och herrlag som lirar parallellt. Så vi vill bibehålla det vi påbörjat och därefter spetsa turneringen ännu mer. Och bara sedan vi själva gick ut på våra sociala medier att det blir en cup så har telefonen gått varm med frågor från lag som vill anmäla sig, vilket är jätteskoj.

Belmin Logo är inte bara sportchef i Ankaret FK, utan även tävlingsledare för klubbens årliga futsalcup.

Bild: Christopher Grönlund

Annons

Annons

Norrtelje Tidning sänder som bekant hela turneringen och fjolårets sändning innebar nytt rekord i antalet nya prenumeranter under en och samma vecka.

– Att ni sänder betyder massor, inte minst för folk som är intresserade men inte kan vara på plats. Sedan är det ju en krydda för samtliga spelare att faktiskt veta att matcherna direktsänds och att man kan gå in efteråt och kolla på läckra finter eller mål som man kanske gjort. Sändningarna gör att cupen blir större och proffsigare – vilket är precis vad vi strävar mot.

Hur många anmälda lag hoppas ni på?

– Svårt att säga. Första året fick vi jaga lag och förra året kom de själva, samtidigt som en del avbokade i sista stund på grund av restriktionerna. Helt ärligt vet jag inte vad man ska vänta sig, men omkring 60 matcher är ett slags riktmärke. Och skulle det bli ett jättetryck så kör vi även fredagen den 2 december.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan