Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Det är alltid en fråga om prioriteringar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att LV3 och skyddsrum lades ned måste vara den största kapitalförstöringen i Sveriges historia, skriver insändarskribenten.

Bild: Victoria Sid

Annons

Maktfullkomliga och giriga politiker lever helt klart i ett annat universum, det bevisas om och om igen. Med en oändlig rad med dåliga beslut.

Beslut som går tvärsemot folkviljan, två tydliga exempel, obegränsade vinstuttag ur den privatiserade välfärden, i praktiken många, många år med obegränsad  invandring.

Andra beslut, rovfisket i Östersjön som på några års sikt, kommer att göra att de flesta fiskebestånd mer eller mindre kommer att kollapsa. Posthaveriet, hur kan tycka att det är en bra ide, att låta två olika postbilar åka efter varann och dela ut post i samma låda. En konsekvens av det är varannandagsutdelning och utöver det många år med på olika sätt försämrad postservice.

Annons

Annons

MSB kom nu med en rapport, om allvarliga brister i landets beredskap. Helt väntat då samtliga regeringar efter 1990 har haft obefintligt eller obetydligt intresse för Sveriges inre och yttre säkerhet. Förutom de senaste månadernas yrvakna intresse.

En liten betraktelse. Gamla ”LV3”, och alla andra regementen som också kortsiktigt lades ner. Utöver det alla bergrum, skyddsrum som användes som ledningscentraler för kommuner och länsstyrelser, beredskapslager och annat som nu i de flesta fall har sålts, murats igen eller förstörts, och mycket annan material som har sålts billigt eller skrotas i förtid.

Detta måste totalt sett, vara den största kapitalförstöringen i Sveriges historia. Men som sagt, det är alltid en fråga om prioriteringar.

60-talist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan