Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Insändare
Förbrukat förtroende för Drummond och övriga kommunalråd

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att tro att denna skara själva skall känna att bäst före datum redan är passerat, förtroendet förbrukat och att det är tid att avgå är långsökt, skriver insändarskribenten. Bild: John Fagerström

Annons

I lokalpressen, rikspressen och samtliga kanaler på TV redovisas hur kommunalråden i Norrtälje Kommun verkat för att höja sina arvoden mitt i alla farhågor om att vi står inför en lågkonjunktur.

Hur skall vi kommuninnevånare kunna känna förtroende och tillit för dem efter deras handlande nu och fortsättningsvis, de som vi valt att verka för  kommunens bästa i en representativ demokrati.

Annons

Det räcker inte att ordföranden i TV och press ber om ursäkt, skyller från sig och anser att man lärt av läxan, den omdömeslösa hanteringen av ärendet har förbrukat förtroendet för ordföranden och övriga kommunalråd vilka bör avgå/ersättas av nya personer.

Annons

Nu bör vi alla kommuninnevånare sätta ned foten och begära att partierna byter ut sina kommunalråd i förhoppning om att ett nytt förtroende kan skapas.

Att tro att nämnda skara själva skall känna att bäst före datum redan är passerat, förtroendet förbrukat och att det är tid att avgå är långsökt.

I press och TV framför man att nu har man tagit lärdom av felen dragit tillbaka arvodesframställan och framtoningen kan tolkas som att vi innevånare skall känna tacksamhet och glömma tilltagen.

Vi kommuninnevånare har i allmänt val röstat på olika partier som vi med en representativ demokrati gett vårt uppdrag att verka för vårt och kommunens bästa.

Partierna tillsätter sina ledamöter att verka i olika styrelser och nämnder och oftast blir det bra men denna gång gick det tyvärr snett enligt allas kännedom.

Nu bör vi alla kommuninnevånare sätta ned foten och begära att partierna byter ut sina kommunalråd i förhoppning om att ett nytt förtroende kan skapas.

Per-Arne Andé

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan