Annons

Annons

Annons

Padelsäsongen 22/23

Efter NT:s padelsuccé – nu livesänds prestigeturneringen: "Mäktigt"

Under hösten direktsänder NT flera seriematcher i padel.

Nu kommer nästa höjdpunkt – när Sporten visar slutspelet i turneringen Fine Padel Open den 23 oktober.

– Det blir mäktigt, vi har sett ett stort intresse för padel, säger chefredaktör Carl Juborg.

Text

Annons

Hittills har Sporten direktsänt ett antal seriematcher i padel – och ännu fler väntas det bli under hösten och vintern.

Kommande helg är det också premiär för den lokala padelturneringen Fine Padel Open 2022 – som är sanktionerad av svenska padelförbundet och riktar sig till B- och C-spelare, skiktet strax under den svenska padeleliten.

Omkring 32 lag kommer att göra upp i fyra olika kategorier, B- och C-dam respektive B- och C-herr, under två dagar och när det är dags för slutspel söndag den 23 oktober direktsänder Sporten minst två semifinaler och två finaler från VMI Padelcenter vid Norrtäljeporten.

Annons

– Det blir mäktigt, vi har sett ett stort intresse för padel – och då vill vi väldigt gärna testa att livesända ännu mer. Därför livesänder vi från turneringen, säger Carl Juborg, chefredaktör på NT.

Annons

Det är första gången en av förbundet godkänd tävling arrangeras i Norrtälje – och hallchefen Jonas Wallmo menar att det är stort för padeln i kommunen.

– Framför allt får vi en tävling med en dignitet vi inte haft förut. Det är inte den yttersta eliten, men strax därbakom. Hemmahoppet står förstås till Ken (Tollbring) och Martin (Hagman), som förhoppningsvis lär gå till minst final. I B-klassen har vi även Linus (Thor) och William (Falk) som nyligen börjat spelat tillsammans. En mycket intressant konstellation där båda spelarna har höga individuella kunskaper, nu ska de bara spela ihop sig. Jag vågar nästan lova att något av paren går till final.

– Det ska bli väldigt spännande och framför allt hoppas jag att vi får se en annan tävlingsnerv än vad som vanligtvis förekommer i seriespelet. De flesta som tävlar nu under helgen har ett mål med padeln, att ta sig ut på arenorna runt om i Sverige och tävla, säger Wallmo.

Han fortsätter:

– Vi har också stora ambitioner med själva arrangemanget. Padelspelare i dag är rätt bortskämda med fina hallar i och med konkurrensen och därför siktar vi på att tillstå med alla möjliga bekvämligheter för spelarna, inklusive fri entré för samtliga besökare, för på så sätt skapa en tävling som det snackas om. Det här ska bli jäkligt kul, säger Wallmo.

Annons

Annons

Gruppspelet inleds på lördagen med start klockan 8.30 och eftersom matcherna spelas efter set och inte på tid lär tävlingen pågå hela dagen.

Söndagens slutspel, med semifinaler och därefter finaler, startar också 8.30 och då startar också Sportens direktsändning.

– Kom och heja fram våra lokala spelare under helgen och kan ni inte följa spelet på plats så hoppas jag vi hörs i sändningen, säger Wallmo.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan