Annons

Annons

Annons

Läsartext
Uppsalaresa för SKPF-pensionärerna

Text

Detta är en läsartext.

SKPF Norrtälje besökte bland annat Bror Hjorts museum i Uppsala. Foto: Privat

Annons

Den 11:e oktober kunde vi så göra den sedan länge uppskjutna Uppsalaresan. Det var p.g.a. pandemin som vi hade varit tvungna att flytta den. Men den som väntar på något gott…

Nu blev den av och det blev en mycket lyckad och trevlig resa. På morgonen var vi ett gäng som klev vi på bussen i Norrtälje. Chaufför Olle tog oss lugnt och tryggt till Uppsala. Där mötte guiden Ingrid Persson upp och vi började med en sightseeing i Uppsala.

Annons

Annons

Därefter körde vi mot Fullerö handel. Där fanns det mycket att se och handla för dem som ville det. Kaffe och smörgås serverades.

Så gick vi åter till bussen för den fortsatta guidningen av Uppsala. Vi gjorde många stopp där Ingrid kunde berätta så mycket om staden och dess historia. Vi åkte genom alla olika stadsdelar och fick lära oss om både det gamla Uppsala och den stad som nu håller på att förnyas med flera nya bostadsområden.

Det blev också besök i domkyrkan, samt lunch på Catedralskaféet. Där tog vi adjö utav vår fantastiskt duktiga guide. Det var så mycket vi fått lära oss om Uppsala. Lite egen tid hann vi också med, där några utav oss gjorde ett besök i Saluhallen.

Så avslutades resan med ett besök på Bror Hjorts museum. Konstnären som var både målare och skulptör. Även där fick vi en guidning bland alla hans konstverk. Museet finns i hans gamla bostad, men den har byggts ut.

Vi var belåtna med resan, när vi satte oss på bussen för hemfärd mot Norrtälje.

Gun-Britt Viktorsson

SKPF Norrtälje

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan