Annons

Annons

Annons

Anrika klubbar

TV-satsningen fortsätter – Anrika klubbar med Estuna IF på lördag

Vi på NT-Sporten har besökt flera av Norrtälje Kommuns idrottsföreningar och berättat om deras historia, nutid och framtid. Det är en satsning som vi kallar Anrika klubbar – och på lördag blir det Estuna IF:s tur att vara med där. Föreningen fyller 90 år och Sporten kommer att livesända från firandet.

Text

Anna Åkerlund, Estuna IF.

Bild: Lina Sköld

Annons

1932 bildades Estuna IF. På lördagen firar föreningen sitt 90-årsjubileum och då blir det en händelserik dag i Svanberga. EIF kommer bland annat arrangera Svanbergaloppet i samband med det och dagen innehåller även tal, musik, ansiktsmålning och mycket mer.

Då passar NT-Sporten på att vara på plats och livesända. Planen är att sändningen börjar vid 12.00 och där kommer vi intervjua flera olika personer inom Estuna IF om föreningens historia, nutid, framtid och de olika sektionerna.

Annons

Annons

Det här är en del i vår satsning som vi kallar Anrika klubbar, där vi lyfter fram idrottsföreningar i Norrtälje och deras historia, nutid och framtid. Tidigare har vi bland annat besökt Rånäs IF, Roslagsbro IF, Rö IK och SIF Norrtelje.

– Roslagen kryllar av historiska föreningar som innehåller berättelser och anekdoter om både dåtid och nutid och därför känns väldigt spännande att få sätta tänderna i Estuna i samband med deras 90-årsfirande. Precis som när vi besökte bland annat Roslagsbro kommer det att bjudas på tillbakablickar och framtidsutsikter som ni tittare ska få ta del av, säger NT-Sportens Christopher Grönlund.

Estuna IF är nästa föreningen att vara med i vår TV-satsning Anrika Klubbar. Foto: Estuna IF

Där kommer vi bland annat gå igenom föreningens 90-åriga historia. Foto: Estuna IF

Anna Åkerlund, ledamot i Estuna IF, är laddad inför lördagen.

– Ja, verkligen. Vi har planerat i flera månader, så nu ser vi fram emot att fira vårt 90-åriga idrottsår med alla våra medlemmar och andra som vill komma och springa på lördag. Redan idag har vi passerat över 105 anmälningar, vilket är rekord på föranmälningarna till loppet.

Annons

Hon fortsätter:

– Att Norrtelje Tidning kommer och gör en livesändning om oss som anrik förening känns fantastiskt kul och även lite pirrigt att vi nu får chansen att berätta om vår mångsidiga historia samt visa bilder.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan